Федерација на фармерите на Република Македонија

 • Моја Земја март: ВИЛИЈАМОВКА ОД БОГДАНЦИ
 • Моја Земја март: КАЛЕМЕЊЕ НА КРАСТАВИЦИ
 • Моја Земја март: АРТИЧОКА - ЗЕЛЕНЧУК НА БОГОВИТЕ
 • Моја Земја март: ЈАГОДИ ВО БУРЕ
 • Моја Земја март: ИСХРАНА НА ТЕЛИЊА

Градинарство

sivo gnienje 1

Пишува: Благојче Димитриев

Сивото гниење е распространета болест во целиот свет, посебно во земјите со умерена клима. Таа напаѓа голем број растенија, градинарски, овошни и полјоделски видови. Оваа б [ … ]

AddThis Social Bookmark Button
zelka 2014 1

Пишува: Стефан Димковски

Зелката е едно од најстарите култивирани растенија. Одгледувана е од страна на античките народи на Медитеранот, Грците и Рим [ … ]

AddThis Social Bookmark Button
asparagus1

Пишува: дипл. агр. Савка Маркудова

Аспарагус или шпаргла (Asparagus Officinalis) е повеќегодишна култура која се одгледува заради консумација на изда [ … ]

AddThis Social Bookmark Button
rasaduvanje na domat

Пишува: дипл. инж. агр. Стојан Глигоров

По производството на квалитетен расад доаѓа расадувањето кое спаѓа меѓу најважните агротехнички мерки, бидејќ [ … ]

AddThis Social Bookmark Button
cveklo1

Пишува: дипл. агр. Стојан Глигоров

Цвеклото е растение богато со витамини и минерали. Отсекогаш се одгледувало на овие простории, но сепак за добар к [ … ]

AddThis Social Bookmark Button
luk i praz

Пишува: дипл. агр. Стојан Глигоров

Како до принос од 50 т/ха

Постојат домашни и увозни сорти на праз со кратко и долго стебло. Во текот на вегетациј [ … ]

AddThis Social Bookmark Button
luta piperka 1

Пишува: Стојан Глигоров, АПРЗ – Струмица

Традиционално, по божиќните празници, раноградинарите први ја почнуваат новата реколта со лута пиперка. Пики [ … ]

AddThis Social Bookmark Button
damaska koza

Пишува: дипл. агр. Јелица Бешлиќ

Козарството во Македонија изумира. Сепак, ова е една значајна гранка за која постојат добри услови за развој, но тре [ … ]

AddThis Social Bookmark Button
bolesti na rasad 1

Пишува: дипл. агр. Благојче Димитриев

Голем број болести се појавуваат во расадопроизводството. Затоа е потребно навремено да се забележат симптомите [ … ]

AddThis Social Bookmark Button
rukola1

Пишува: дипл. агр. Стојан Глигоров

Рукола, или позната како „зелено злато на Римјаните", е салата која најмногу се одгледува во приморските региони н [ … ]

AddThis Social Bookmark Button
domat_lisen_miner1

Пишува: дипл. агр. Зоран Голубовски

Еден од најчестите начини на ширење на лисниот минер на доматите „тута абсолута" е со заразен расад, потоа с [ … ]

AddThis Social Bookmark Button

Страница 1 од 6

Почеток
Пред
1

toka ime-09-2017-gusht-web

kalendar 2017 ffrm web

Најдобри во агрокомплексот

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Информации за профилот

Application afterLoad: 0.000 seconds, 0.98 MB
Application afterInitialise: 0.037 seconds, 8.43 MB
Application afterRoute: 0.057 seconds, 9.53 MB
Application afterDispatch: 0.072 seconds, 11.28 MB
Application afterRender: 0.135 seconds, 12.70 MB

Искористеност на меморија

13361856

28 запишани барања

 1. SELECT *
    FROM jos_session
    WHERE session_id = '4f09gmefq0q6drf2cqnsj4ise3'
 2. DELETE
    FROM jos_session
    WHERE ( TIME < '1511289927' )
 3. SELECT *
    FROM jos_session
    WHERE session_id = '4f09gmefq0q6drf2cqnsj4ise3'
 4. INSERT INTO `jos_session` ( `session_id`,`time`,`username`,`gid`,`guest`,`client_id` )
    VALUES ( '4f09gmefq0q6drf2cqnsj4ise3','1511290827','','0','1','0' )
 5. SELECT *
    FROM jos_components
    WHERE parent = 0
 6. SELECT folder AS TYPE, element AS name, params
    FROM jos_plugins
    WHERE published >= 1
    AND access <= 0
    ORDER BY ordering
 7. SELECT name,player_id,ripper_id,postreplace
    FROM jos_avr_tags
 8. SELECT name,player_id,ripper_id,postreplace
    FROM jos_avr_tags
 9. SHOW TABLES
 10. SELECT file_id
    FROM jos_jdownloads_files
    WHERE published = 1
    AND use_timeframe = 1
    AND publish_to != '0000-00-00 00:00:00'
    AND publish_to <= '2017-11-21 19:00:27'
 11. SELECT file_id
    FROM jos_jdownloads_files
    WHERE published = 0
    AND use_timeframe = 1
    AND publish_from != '0000-00-00 00:00:00'
    AND publish_from <= '2017-11-21 19:00:27'
 12. SELECT *
    FROM jos_autotweet_automator
    WHERE id = 'automator'
 13. INSERT INTO `jos_rokuserstats` ( `user_id`,`ip`,`session_id`,`page`,`referrer` )
    VALUES ( '0','54.198.134.32','4f09gmefq0q6drf2cqnsj4ise3','/~ffrmorgm/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=54&Itemid=103','' )
 14. SHOW TABLES
 15. SELECT template
    FROM jos_templates_menu
    WHERE client_id = 0
    AND (menuid = 0 OR menuid = 103)
    ORDER BY menuid DESC
    LIMIT 0, 1
 16. SELECT id, title, module, POSITION, content, showtitle, control, params
    FROM jos_modules AS m
    LEFT JOIN jos_modules_menu AS mm
    ON mm.moduleid = m.id
    WHERE m.published = 1
    AND m.access <= 0
    AND m.client_id = 0
    AND ( mm.menuid = 103 OR mm.menuid = 0 )
    ORDER BY POSITION, ordering
 17. SELECT *
    FROM jos_banner
    WHERE showBanner = 1
    AND (imptotal = 0 OR impmade < imptotal)
    AND cid = 2
    AND catid = 13
    ORDER BY sticky DESC, ordering
    LIMIT 0, 30
 18. UPDATE jos_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 17
 19. UPDATE jos_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 40
 20. UPDATE jos_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 42
 21. UPDATE jos_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 43
 22. UPDATE jos_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 45
 23. UPDATE jos_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 41
 24. UPDATE jos_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 11
 25. UPDATE jos_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 19
 26. UPDATE jos_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 26
 27. UPDATE jos_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 16
 28. SHOW TABLES

0 legacy барања запишани

  Вчитани се јазичните податоци

  Непреведени знаци дијагностички

  Ништо

  Непреведени знаци дизајнерски

  Ништо