Федерација на фармерите на Република Македонија

 • Моја Земја март: ВИЛИЈАМОВКА ОД БОГДАНЦИ
 • Моја Земја март: КАЛЕМЕЊЕ НА КРАСТАВИЦИ
 • Моја Земја март: АРТИЧОКА - ЗЕЛЕНЧУК НА БОГОВИТЕ
 • Моја Земја март: ЈАГОДИ ВО БУРЕ
 • Моја Земја март: ИСХРАНА НА ТЕЛИЊА

Пчеларство

Како до повеќе мед?

pceli

Пишува: Раде Каранфиловски – „Апицентар“ – Битола

За да ја ублажиме состојба со малите количини на мед кои ги имаме оваа година, ќе се обидам да напишам нешто за тоа како да го подобриме медоберот, о [ … ]

AddThis Social Bookmark Button

Интервју со Верољуб Умељиќ, еден од балканските доајени за пчеларење

intervju pcelarstvo ramka 1

1. По што се разликува вашиот модел на пчеларење од останатите пчелари со осврт на работата на вашиот пчеларник по месеци?

Порано се занимавав со пче [ … ]

AddThis Social Bookmark Button

Како до јаки пчелни друштва

jaki pcelni drustva 1

Пишува:Раде Каранфиловски, АПИ Центар – Битола

Еден од начините на формирање на јаки пчелни друштва кој го практикуваме на нашите пчеларници е формир [ … ]

AddThis Social Bookmark Button

Зошто вреди да си пчелар?!

korista od pcelarenje 1

Пишува: Раде Каранфиловски, советник за пчеларство во „Апицентар" – Битола

Користа од пчеларењето е доста голема и за пчеларот. Покрај финансиската с [ … ]

AddThis Social Bookmark Button

Органските киселини во борба против варозата

ogransko pceli 1

Пишува: проф. д-р Мишо Христовски

Препаратите кои порано многу се користеа за терапевтски цели во пчеларството (антибиотици, сулфопрепарати, синтетич [ … ]

AddThis Social Bookmark Button

Како да се најде матицата

matica_naoganje_1

Пишува:Раде Каранфиловски, АПИЦЕНТАР - Битола

Барањето на матицата не е едноставна работа, односно постојат некои работи, постапки и законитости ко [ … ]

AddThis Social Bookmark Button

Размножување со збир на повеќе мали пчелни друштва

pcelarstvo_juli_20131

Мај, јуни и јули, покрај тоа што се месеци за медобер, тие се и месеци за добивање на млади матици и роеви. Еден од начините за ова е и Рошфусовиот оп [ … ]

AddThis Social Bookmark Button

Повеќе Артикли...

Страница 1 од 4

Почеток
Пред
1

toka ime-09-2017-gusht-web

kalendar 2017 ffrm web

Најдобри во агрокомплексот

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Информации за профилот

Application afterLoad: 0.000 seconds, 0.98 MB
Application afterInitialise: 0.041 seconds, 8.43 MB
Application afterRoute: 0.062 seconds, 9.53 MB
Application afterDispatch: 0.097 seconds, 11.27 MB
Application afterRender: 0.161 seconds, 12.68 MB

Искористеност на меморија

13339080

28 запишани барања

 1. SELECT *
    FROM jos_session
    WHERE session_id = '1bj81i6gsoltbnppn3l2spnrf6'
 2. DELETE
    FROM jos_session
    WHERE ( TIME < '1511297977' )
 3. SELECT *
    FROM jos_session
    WHERE session_id = '1bj81i6gsoltbnppn3l2spnrf6'
 4. INSERT INTO `jos_session` ( `session_id`,`time`,`username`,`gid`,`guest`,`client_id` )
    VALUES ( '1bj81i6gsoltbnppn3l2spnrf6','1511298877','','0','1','0' )
 5. SELECT *
    FROM jos_components
    WHERE parent = 0
 6. SELECT folder AS TYPE, element AS name, params
    FROM jos_plugins
    WHERE published >= 1
    AND access <= 0
    ORDER BY ordering
 7. SELECT name,player_id,ripper_id,postreplace
    FROM jos_avr_tags
 8. SELECT name,player_id,ripper_id,postreplace
    FROM jos_avr_tags
 9. SHOW TABLES
 10. SELECT file_id
    FROM jos_jdownloads_files
    WHERE published = 1
    AND use_timeframe = 1
    AND publish_to != '0000-00-00 00:00:00'
    AND publish_to <= '2017-11-21 21:14:37'
 11. SELECT file_id
    FROM jos_jdownloads_files
    WHERE published = 0
    AND use_timeframe = 1
    AND publish_from != '0000-00-00 00:00:00'
    AND publish_from <= '2017-11-21 21:14:37'
 12. SELECT *
    FROM jos_autotweet_automator
    WHERE id = 'automator'
 13. INSERT INTO `jos_rokuserstats` ( `user_id`,`ip`,`session_id`,`page`,`referrer` )
    VALUES ( '0','54.198.134.32','1bj81i6gsoltbnppn3l2spnrf6','/~ffrmorgm/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=53&Itemid=137','' )
 14. SHOW TABLES
 15. SELECT template
    FROM jos_templates_menu
    WHERE client_id = 0
    AND (menuid = 0 OR menuid = 137)
    ORDER BY menuid DESC
    LIMIT 0, 1
 16. SELECT id, title, module, POSITION, content, showtitle, control, params
    FROM jos_modules AS m
    LEFT JOIN jos_modules_menu AS mm
    ON mm.moduleid = m.id
    WHERE m.published = 1
    AND m.access <= 0
    AND m.client_id = 0
    AND ( mm.menuid = 137 OR mm.menuid = 0 )
    ORDER BY POSITION, ordering
 17. SELECT *
    FROM jos_banner
    WHERE showBanner = 1
    AND (imptotal = 0 OR impmade < imptotal)
    AND cid = 2
    AND catid = 13
    ORDER BY sticky DESC, ordering
    LIMIT 0, 30
 18. UPDATE jos_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 17
 19. UPDATE jos_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 40
 20. UPDATE jos_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 42
 21. UPDATE jos_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 43
 22. UPDATE jos_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 45
 23. UPDATE jos_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 41
 24. UPDATE jos_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 11
 25. UPDATE jos_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 19
 26. UPDATE jos_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 26
 27. UPDATE jos_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 16
 28. SHOW TABLES

0 legacy барања запишани

  Вчитани се јазичните податоци

  Непреведени знаци дијагностички

  Ништо

  Непреведени знаци дизајнерски

  Ништо