Федерација на фармерите на Република Македонија

 • Моја Земја март: ВИЛИЈАМОВКА ОД БОГДАНЦИ
 • Моја Земја март: КАЛЕМЕЊЕ НА КРАСТАВИЦИ
 • Моја Земја март: АРТИЧОКА - ЗЕЛЕНЧУК НА БОГОВИТЕ
 • Моја Земја март: ЈАГОДИ ВО БУРЕ
 • Моја Земја март: ИСХРАНА НА ТЕЛИЊА

ФФРМ во Медиуми

nikola stamenov

Федерацијата на фармерите на РМ посебно внимание ќе посвети на договорно производство и ќе се работи тимски со излегување на терен и директен контакт со земјоделците. Ова го истакна Никола Стаменов, п [ … ]

AddThis Social Bookmark Button
memet sinani

„Финансиската поддршка посебно Програмата за рурален развој овозможи земјоделците да стигнат до нова и современа земјоделска механизација . На ваков н [ … ]

AddThis Social Bookmark Button
vase sitel

„Секоја област на дејствување бара едукација и токму тоа е потребно и во земјоделството. Без обуки, семинари,саеми нема да имаме успех и ефект. Ние зе [ … ]

AddThis Social Bookmark Button
dzonic

Љубица Џониќ, кординатор на жените- фармери во ФФРМ гостуваше во попладневната емисија „Ова е Македонија", која се емитува на МТВ и каде што се разгов [ … ]

AddThis Social Bookmark Button
dijana sitel

Дијана Стоичовска, член на УО на ФФРМ од Мрежата на млади фармери гостуваше во утринската програма „Ја сакам Македонија" на Сител телевизија, каде што [ … ]

AddThis Social Bookmark Button
dobar vocar

Активностите како и целокупната работа на Федерацијата на фармерите на РМ се презентирани на една од најпосетуваните веб страни во Хрватска и Балканот [ … ]

AddThis Social Bookmark Button
ljupco stankovski

Љупче Станковски, член на УО на ФФРМ гостуваше во земјоделската емисија „Добра земја", која се емитува на МТВ. Тој го објасни својот начин на пчеларењ [ … ]

AddThis Social Bookmark Button
ljubica intervju

„Стереотипите се надминуваат во руралните средини, односно се повеќе мажи водењето на семејниот бизнис и го отстапуваат на жената. Од искуство можам д [ … ]

AddThis Social Bookmark Button
pere krstev int

Здружувањето е неопходно за развој на земјоделството, бидејќи ако настапуваш индивидуално не може ништо да се постигне, вели Пере Крстев, член на УО н [ … ]

AddThis Social Bookmark Button
andrija mtv

Андрија Секуловски, претседател на ФФРМ гостуваше во економскта емисија на МТВ „Бизнис 365", каде што се разговараше за ИПАРД програмата.

Секуловски [ … ]

AddThis Social Bookmark Button
Header invitation IPA v2


Едукацијата, економско јакнење на локалното население кое живее во Полог, Пелагонија, Елбасан и Дибра, голем број на обуки кои ќе се спроведуваат во р [ … ]

AddThis Social Bookmark Button

Повеќе Артикли...

Страница 1 од 3

Почеток
Пред
1

toka ime-09-2017-gusht-web

kalendar 2017 ffrm web

Најдобри во агрокомплексот

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Информации за профилот

Application afterLoad: 0.000 seconds, 0.98 MB
Application afterInitialise: 0.031 seconds, 8.43 MB
Application afterRoute: 0.043 seconds, 9.53 MB
Application afterDispatch: 0.173 seconds, 13.45 MB
Application afterRender: 0.232 seconds, 14.55 MB

Искористеност на меморија

15304600

20 запишани барања

 1. SELECT *
    FROM jos_session
    WHERE session_id = '9fa9t25mb497g8kvjt71tprqb5'
 2. DELETE
    FROM jos_session
    WHERE ( TIME < '1511297891' )
 3. SELECT *
    FROM jos_session
    WHERE session_id = '9fa9t25mb497g8kvjt71tprqb5'
 4. INSERT INTO `jos_session` ( `session_id`,`time`,`username`,`gid`,`guest`,`client_id` )
    VALUES ( '9fa9t25mb497g8kvjt71tprqb5','1511298791','','0','1','0' )
 5. SELECT *
    FROM jos_components
    WHERE parent = 0
 6. SELECT folder AS TYPE, element AS name, params
    FROM jos_plugins
    WHERE published >= 1
    AND access <= 0
    ORDER BY ordering
 7. SELECT name,player_id,ripper_id,postreplace
    FROM jos_avr_tags
 8. SELECT name,player_id,ripper_id,postreplace
    FROM jos_avr_tags
 9. SHOW TABLES
 10. SELECT file_id
    FROM jos_jdownloads_files
    WHERE published = 1
    AND use_timeframe = 1
    AND publish_to != '0000-00-00 00:00:00'
    AND publish_to <= '2017-11-21 21:13:11'
 11. SELECT file_id
    FROM jos_jdownloads_files
    WHERE published = 0
    AND use_timeframe = 1
    AND publish_from != '0000-00-00 00:00:00'
    AND publish_from <= '2017-11-21 21:13:11'
 12. SELECT *
    FROM jos_autotweet_automator
    WHERE id = 'automator'
 13. INSERT INTO `jos_rokuserstats` ( `user_id`,`ip`,`session_id`,`page`,`referrer` )
    VALUES ( '0','54.198.134.32','9fa9t25mb497g8kvjt71tprqb5','/~ffrmorgm/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=47&Itemid=100','' )
 14. SHOW TABLES
 15. SELECT template
    FROM jos_templates_menu
    WHERE client_id = 0
    AND (menuid = 0 OR menuid = 100)
    ORDER BY menuid DESC
    LIMIT 0, 1
 16. SELECT c.*, s.id AS sectionid, s.title AS sectiontitle, CASE WHEN CHAR_LENGTH(c.alias) THEN CONCAT_WS(":", c.id, c.alias) ELSE c.id END AS slug
    FROM jos_categories AS c
    INNER JOIN jos_sections AS s
    ON s.id = c.SECTION
    WHERE c.id = 47
    LIMIT 0, 1
 17. SELECT cc.title AS category, a.id, a.title, a.alias, a.title_alias, a.introtext, a.fulltext, a.sectionid, a.state, a.catid, a.created, a.created_by, a.created_by_alias, a.modified, a.modified_by, a.checked_out, a.checked_out_time, a.publish_up, a.publish_down, a.attribs, a.hits, a.images, a.urls, a.ordering, a.metakey, a.metadesc, a.access, CASE WHEN CHAR_LENGTH(a.alias) THEN CONCAT_WS(":", a.id, a.alias) ELSE a.id END AS slug, CASE WHEN CHAR_LENGTH(cc.alias) THEN CONCAT_WS(":", cc.id, cc.alias) ELSE cc.id END AS catslug, CHAR_LENGTH( a.`fulltext` ) AS readmore, u.name AS author, u.usertype, g.name AS groups, u.email AS author_email
    FROM jos_content AS a
    LEFT JOIN jos_categories AS cc
    ON a.catid = cc.id
    LEFT JOIN jos_users AS u
    ON u.id = a.created_by
    LEFT JOIN jos_groups AS g
    ON a.access = g.id
    WHERE 1
    AND a.access <= 0
    AND a.catid = 47
    AND a.state = 1
    AND ( publish_up = '0000-00-00 00:00:00' OR publish_up <= '2017-11-21 21:13:11' )
    AND ( publish_down = '0000-00-00 00:00:00' OR publish_down >= '2017-11-21 21:13:11' )
    ORDER BY  a.ordering,  a.created DESC
    LIMIT 0, 15
 18. SELECT cc.title AS category, a.id, a.title, a.alias, a.title_alias, a.introtext, a.fulltext, a.sectionid, a.state, a.catid, a.created, a.created_by, a.created_by_alias, a.modified, a.modified_by, a.checked_out, a.checked_out_time, a.publish_up, a.publish_down, a.attribs, a.hits, a.images, a.urls, a.ordering, a.metakey, a.metadesc, a.access, CASE WHEN CHAR_LENGTH(a.alias) THEN CONCAT_WS(":", a.id, a.alias) ELSE a.id END AS slug, CASE WHEN CHAR_LENGTH(cc.alias) THEN CONCAT_WS(":", cc.id, cc.alias) ELSE cc.id END AS catslug, CHAR_LENGTH( a.`fulltext` ) AS readmore, u.name AS author, u.usertype, g.name AS groups, u.email AS author_email
    FROM jos_content AS a
    LEFT JOIN jos_categories AS cc
    ON a.catid = cc.id
    LEFT JOIN jos_users AS u
    ON u.id = a.created_by
    LEFT JOIN jos_groups AS g
    ON a.access = g.id
    WHERE 1
    AND a.access <= 0
    AND a.catid = 47
    AND a.state = 1
    AND ( publish_up = '0000-00-00 00:00:00' OR publish_up <= '2017-11-21 21:13:11' )
    AND ( publish_down = '0000-00-00 00:00:00' OR publish_down >= '2017-11-21 21:13:11' )
    ORDER BY  a.ordering,  a.created DESC
 19. SELECT id, title, module, POSITION, content, showtitle, control, params
    FROM jos_modules AS m
    LEFT JOIN jos_modules_menu AS mm
    ON mm.moduleid = m.id
    WHERE m.published = 1
    AND m.access <= 0
    AND m.client_id = 0
    AND ( mm.menuid = 100 OR mm.menuid = 0 )
    ORDER BY POSITION, ordering
 20. SHOW TABLES

0 legacy барања запишани

  Вчитани се јазичните податоци

  Непреведени знаци дијагностички

  Ништо

  Непреведени знаци дизајнерски

  Ништо