In this regard, we are being led to the words of the ancient healer. Necessarily all useful shower "Please run the harm." In some diseases, it can aggravate the disease. However, for this purpose, the difference between you will have the time to find the chapter knigi.Osnovnoe baths, Russia while Turkey is, that you do not have a separate space for couples and normal cleaning in it - certainly with steam in a separate room. This change in the bath of the device is probably not prednisone without prescription so much accept the honey, it can be used for its medicinal properties lecheniya.Pcheliny production wax. This is a good vitamin A for the development of epithelial cells that cover the skin, there are a lot. Wax is completely absorbed into the skin, and therefore, will be very flexible and elastic. Beeswax, are distinguished by "age", more and more is stored, it will become dark. , Yellow, red, and even black, white wax, of the day, of course, there are more useful than light-colored substance.

Федерација на фармерите на Република Македонија

 • Моја Земја март: ВИЛИЈАМОВКА ОД БОГДАНЦИ
 • Моја Земја март: КАЛЕМЕЊЕ НА КРАСТАВИЦИ
 • Моја Земја март: АРТИЧОКА - ЗЕЛЕНЧУК НА БОГОВИТЕ
 • Моја Земја март: ЈАГОДИ ВО БУРЕ
 • Моја Земја март: ИСХРАНА НА ТЕЛИЊА
Moja zemja br.125 juli  2017 Page 01 1

Задружен ладилник во Србија решение за 40 задругари кои трајно го решиле проблемот со пласманот на своите земјоделски производи и направиле приватен кванташки пазар. Важноста  на цинкот како микр [ … ]

pcelarnici

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски денес изјави дека до Министерството за финансии, ќе бидат испратени налози за [ … ]

DSC 2754

Федерацијата на фармерите заедно со Македонската платформа против сиромаштија на 18.07.2017 во Канцеларијата за млади на Општина Центар ја промовираа [ … ]

subvencii

“Од денеска земјоделците ќе можат да аплицираат за субвенциите од Програмата за финансиска поддршка на земјоделството и руралниот развој за 2017 годин [ … ]

19679551 644565615733164 1152206594 n

30килограми јуфки се донирани во Црвен Крст во Кочани наменети за сиромашни семејства од овој регион. Јуфките се произведени за време на манифестација [ … ]

zetva naslovna

Жетвата на пченицата започна, но откупот на пченицата е неизвесен. Од една страна климатските промени, односно сушата го намалија производството на пч [ … ]

DSC 0029 1

Потребно е заедничко учество и координација заради постабилно и поизразено лобирање во интерес на задругите. Зголемување на информираноста и едукација [ … ]

kravi 21

Календарски се наоѓаме на почеток на летото, во период во кој се очекува пораст на температурите над 30 степени Целзиусови, што за секое животно претс [ … ]

semejno farmerstvo

Федерцијата на фармерите на РМ, Институтот за развој на заедниците и Мрежата за рурален развој на РМ  потпишаа Декларација за формирање на Национ [ … ]

tutun 7

Почнува исплатата на субвенциите за тутунот, соопшти  денеска министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство  Љупчо Николовски, по р [ … ]

Повеќе Артикли...

Почеток
Пред
1

Google Translate

English Bulgarian French German Norwegian Russian Swedish Albanian Turkish

brosura klimatski promeni web-1

studija-za-siromastija web

digiitalnabiblioteka

Пријатели на ФФРМ

mjas

Барај низ сајтот на ФФРМ

2017-05-toka-ime-web

kalendar 2017 ffrm web

Најдобри во агрокомплексот

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Profile Information

Application afterLoad: 0.000 seconds, 0.98 MB
Application afterInitialise: 0.047 seconds, 8.42 MB
Application afterRoute: 0.066 seconds, 9.53 MB
Application afterDispatch: 0.081 seconds, 11.14 MB
Application afterRender: 0.147 seconds, 13.04 MB

Memory Usage

13717800

Queries logged

 1. SELECT *
    FROM jos_session
    WHERE session_id = 'qlfbuqio9bdgas2suivu56men7'
 2. DELETE
    FROM jos_session
    WHERE ( TIME < '1501071833' )
 3. SELECT *
    FROM jos_session
    WHERE session_id = 'qlfbuqio9bdgas2suivu56men7'
 4. INSERT INTO `jos_session` ( `session_id`,`time`,`username`,`gid`,`guest`,`client_id` )
    VALUES ( 'qlfbuqio9bdgas2suivu56men7','1501072733','','0','1','0' )
 5. SELECT *
    FROM jos_components
    WHERE parent = 0
 6. SELECT folder AS TYPE, element AS name, params
    FROM jos_plugins
    WHERE published >= 1
    AND access <= 0
    ORDER BY ordering
 7. SELECT name,player_id,ripper_id,postreplace
    FROM jos_avr_tags
 8. SELECT name,player_id,ripper_id,postreplace
    FROM jos_avr_tags
 9. SHOW TABLES
 10. SELECT file_id
    FROM jos_jdownloads_files
    WHERE published = 1
    AND use_timeframe = 1
    AND publish_to != '0000-00-00 00:00:00'
    AND publish_to <= '2017-07-26 14:38:53'
 11. SELECT file_id
    FROM jos_jdownloads_files
    WHERE published = 0
    AND use_timeframe = 1
    AND publish_from != '0000-00-00 00:00:00'
    AND publish_from <= '2017-07-26 14:38:53'
 12. SELECT *
    FROM jos_autotweet_automator
    WHERE id = 'automator'
 13. INSERT INTO `jos_rokuserstats` ( `user_id`,`ip`,`session_id`,`page`,`referrer` )
    VALUES ( '0','54.158.25.146','qlfbuqio9bdgas2suivu56men7','/~ffrmorgm/','' )
 14. SHOW TABLES
 15. SELECT template
    FROM jos_templates_menu
    WHERE client_id = 0
    AND (menuid = 0 OR menuid = 1)
    ORDER BY menuid DESC
    LIMIT 0, 1
 16. SELECT id, title, module, POSITION, content, showtitle, control, params
    FROM jos_modules AS m
    LEFT JOIN jos_modules_menu AS mm
    ON mm.moduleid = m.id
    WHERE m.published = 1
    AND m.access <= 0
    AND m.client_id = 0
    AND ( mm.menuid = 1 OR mm.menuid = 0 )
    ORDER BY POSITION, ordering
 17. SELECT *
    FROM jos_banner
    WHERE showBanner = 1
    AND (imptotal = 0 OR impmade < imptotal)
    AND cid = 2
    AND catid = 13
    ORDER BY sticky DESC, ordering
    LIMIT 0, 30
 18. UPDATE jos_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 17
 19. UPDATE jos_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 40
 20. UPDATE jos_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 42
 21. UPDATE jos_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 43
 22. UPDATE jos_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 45
 23. UPDATE jos_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 41
 24. UPDATE jos_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 11
 25. UPDATE jos_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 19
 26. UPDATE jos_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 26
 27. UPDATE jos_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 16
 28. SELECT *
    FROM jos_ninjarsssyndicator_feeds
    WHERE published = 1
    ORDER BY feed_name
 29. SHOW TABLES

Legacy Queries logged

  Language Files Loaded

  Untranslated Strings Diagnostic

  Ништо

  Untranslated Strings Designer

  Ништо