Федерација на фармерите на Република Македонија

 • Моја Земја март: ВИЛИЈАМОВКА ОД БОГДАНЦИ
 • Моја Земја март: КАЛЕМЕЊЕ НА КРАСТАВИЦИ
 • Моја Земја март: АРТИЧОКА - ЗЕЛЕНЧУК НА БОГОВИТЕ
 • Моја Земја март: ЈАГОДИ ВО БУРЕ
 • Моја Земја март: ИСХРАНА НА ТЕЛИЊА
Документи
Збирка на документи Пребарај документи
Категорија: Брошури
Страница 1 од 2
Почеток
Пред
1
Број на подкатегории: 7

АгБиз - Управување со свежи производи после берба

Подкатегории: 0
Документи: 14

Градинарите и ЕУ

Подкатегории: 0
Документи: 7

Заштита на растенијата

Подкатегории: 2
Документи: 9

Интегрално производство

Подкатегории: 0
Документи: 9

Кооперативи

Подкатегории: 0
Документи: 3

Органско производство

Подкатегории: 0
Документи: 19

Прирачник за млади фармери

Подкатегории: 0
Документи: 2Документи:
Federation of farmers in the Republic of Macedonia

brosura en

Датум 2014-02-11 16:27:30 Filesize 2.27 MB Симни 918 Симни 
Преземи
ЈИЕ протокол за услуги за поддршка
Датум 2015-02-03 13:47:25 Filesize 4.58 MB Симни 737 Симни 
Преземи
Агроеколошки мерки
Датум 2012-04-14 21:18:51 Filesize 276.82 KB Симни 1633 Симни 
Преземи
Агроеколошки мерки во јаболкопроизводството
Датум 2012-05-22 18:41:53 Filesize 2.46 MB Симни 2290 Симни 
Преземи
Водич за добри практики
Датум 2015-02-03 12:16:33 Filesize 1.81 MB Симни 817 Симни 
Преземи
Водич за производство на сертифициран овошен насад
Vodic_za_saden_materijal_Page_01
Датум 2012-09-06 14:48:11 Filesize 2.74 MB Симни 2022 Симни 
Преземи
Законски процедури при набавка на животни
Датум 2010-10-05 13:06:12 Filesize 321.56 KB Симни 2998 Симни 
Преземи
Здравствено исправен калем - успешен лозов насад
Датум 2010-10-05 13:06:12 Filesize 256.3 KB Симни 3470 Симни 
Преземи
Индустрија за преработка на овошје и зеленчук во Република Македонија
Датум 2010-10-05 13:06:12 Filesize 169.86 KB Симни 2827 Симни 
Преземи
Иновативни финансиски производи за финансирање во земјоделството
Датум 2012-04-18 21:30:06 Filesize 6.5 MB Симни 1773 Симни 
Преземи
Календар на активности во јаболковите насади

Автори:  Др. Раде Русевски, М-р Тошо Арсов

 

Издавач: Група за развој на подсектор јаболко

Датум 2011-03-11 21:13:33 Filesize 4.3 MB Симни 2422 Симни 
Преземи
Каталог на добавувачи на репроматеријали за градинарско производство
Датум 2010-10-05 13:06:12 Filesize 98.17 KB Симни 2430 Симни 
Преземи
Користење на земјоделско земјиште во сопственост на државата
Датум 2010-10-05 13:06:12 Filesize 130.97 KB Симни 2523 Симни 
Преземи
Мерки за намалување на штети од мразеви во овошните насади

Автор: Др. Марјан Кипријановски
Издавач: ГТЗ - Поддршка на модернизација на македнското земјоделство,  ФАО - Организација за храна и земјоделство на Обединетите нации

Датум 2011-03-11 20:39:05 Filesize 7.47 MB Симни 2492 Симни 
Преземи
Обележување на животни
Датум 2010-10-05 13:06:12 Filesize 394.5 KB Симни 2278 Симни 
Преземи
Осигурување во земјоделството
Датум 2012-08-09 11:40:20 Filesize 1.9 MB Симни 1498 Симни 
Преземи
Потреба, оправданост и технологија на производството на пиперки во пластеници
proizvodstvo_na_plastenici
Датум 2013-04-29 13:45:11 Filesize 1.24 MB Симни 1367 Симни 
Преземи
Примена на стандардите на добра земјоделска пракса во јаболкопроизводството
brosurka_gap_spoena_Page_001        undp
Датум 2012-12-11 10:57:09 Filesize 1.74 MB Симни 1679 Симни 
Преземи
Прирачник за одгледување на јагоди
Датум 2011-02-23 16:39:40 Filesize 6.9 MB Симни 2482 Симни 
Преземи
Прирачник за фертигација во јаболков насад
priracnik_za_fertirigacija_Page_01
Датум 2012-12-11 12:32:09 Filesize 912.47 KB Симни 1477 Симни 
Преземи

toka ime-09-2017-gusht-web

kalendar 2017 ffrm web

Најдобри во агрокомплексот

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Информации за профилот

Application afterLoad: 0.000 seconds, 0.98 MB
Application afterInitialise: 0.039 seconds, 8.43 MB
Application afterRoute: 0.060 seconds, 9.53 MB
Application afterDispatch: 0.191 seconds, 14.01 MB
Application afterRender: 0.214 seconds, 15.23 MB

Искористеност на меморија

16017784

96 запишани барања

 1. SELECT *
    FROM jos_session
    WHERE session_id = 'kiuho51rsh7aftmgiklc2b3hu4'
 2. DELETE
    FROM jos_session
    WHERE ( TIME < '1510992714' )
 3. SELECT *
    FROM jos_session
    WHERE session_id = 'kiuho51rsh7aftmgiklc2b3hu4'
 4. INSERT INTO `jos_session` ( `session_id`,`time`,`username`,`gid`,`guest`,`client_id` )
    VALUES ( 'kiuho51rsh7aftmgiklc2b3hu4','1510993614','','0','1','0' )
 5. SELECT *
    FROM jos_components
    WHERE parent = 0
 6. SELECT folder AS TYPE, element AS name, params
    FROM jos_plugins
    WHERE published >= 1
    AND access <= 0
    ORDER BY ordering
 7. SELECT name,player_id,ripper_id,postreplace
    FROM jos_avr_tags
 8. SELECT name,player_id,ripper_id,postreplace
    FROM jos_avr_tags
 9. SHOW TABLES
 10. SELECT file_id
    FROM jos_jdownloads_files
    WHERE published = 1
    AND use_timeframe = 1
    AND publish_to != '0000-00-00 00:00:00'
    AND publish_to <= '2017-11-18 08:26:54'
 11. SELECT file_id
    FROM jos_jdownloads_files
    WHERE published = 0
    AND use_timeframe = 1
    AND publish_from != '0000-00-00 00:00:00'
    AND publish_from <= '2017-11-18 08:26:54'
 12. SELECT *
    FROM jos_autotweet_automator
    WHERE id = 'automator'
 13. INSERT INTO `jos_rokuserstats` ( `user_id`,`ip`,`session_id`,`page`,`referrer` )
    VALUES ( '0','54.80.157.133','kiuho51rsh7aftmgiklc2b3hu4','/index.php?option=com_jdownloads&view=viewcategory&catid=3&Itemid=116','' )
 14. SHOW TABLES
 15. SELECT template
    FROM jos_templates_menu
    WHERE client_id = 0
    AND (menuid = 0 OR menuid = 116)
    ORDER BY menuid DESC
    LIMIT 0, 1
 16. SELECT id, setting_name, setting_value
    FROM jos_jdownloads_config
 17. SELECT id, setting_name, setting_value
    FROM jos_jdownloads_config
 18. SELECT *
    FROM jos_jdownloads_templates
    WHERE template_typ = '1'
    AND template_active = 1
 19. SELECT *
    FROM jos_jdownloads_templates
    WHERE template_typ = '2'
    AND template_active = 1
 20. SELECT *
    FROM jos_jdownloads_templates
    WHERE template_typ = '3'
    AND template_active = 1
 21. SELECT *
    FROM jos_jdownloads_templates
    WHERE template_typ = '4'
    AND template_active = 1
 22. SELECT id
    FROM jos_jdownloads_templates
    WHERE template_typ = '4'
    AND locked = 1
 23. SELECT *
    FROM jos_jdownloads_templates
    WHERE template_typ = '5'
    AND template_active = 1
 24. SELECT id
    FROM jos_menu
    WHERE link = 'index.php?option=com_jdownloads&view=viewcategories'
    AND published = 1
 25. SELECT id, link
    FROM jos_menu
    WHERE link LIKE 'index.php?option=com_jdownloads&view=viewcategory&catid%'
    AND published = 1
 26. SELECT id
    FROM jos_menu
    WHERE link = 'index.php?option=com_jdownloads&view=upload'
    AND published = 1
 27. SELECT id
    FROM jos_menu
    WHERE link = 'index.php?option=com_jdownloads&view=search'
    AND published = 1
 28. SELECT *
    FROM jos_jdownloads_cats
    WHERE published = 1
    AND cat_id = '3'
    AND cat_access <= '02'
 29. SELECT *
    FROM jos_jdownloads_cats
    WHERE published = 1
    AND cat_id = 3
 30. SELECT *
    FROM jos_jdownloads_cats
    WHERE parent_id = '3'
    AND published = 1
    AND (cat_access <= '02' )
    ORDER BY cat_title
 31. SELECT COUNT(*)
    FROM jos_jdownloads_files
    WHERE cat_id = '28'
    AND published = 1
 32. SELECT *
    FROM jos_jdownloads_cats
    WHERE parent_id = '28'
    AND published = 1
    AND (cat_access <= '02' )
 33. SELECT COUNT(*)
    FROM jos_jdownloads_files
    WHERE cat_id = '55'
    AND published = 1
 34. SELECT *
    FROM jos_jdownloads_cats
    WHERE parent_id = '55'
    AND published = 1
    AND (cat_access <= '02' )
 35. SELECT COUNT(*)
    FROM jos_jdownloads_files
    WHERE cat_id = '24'
    AND published = 1
 36. SELECT *
    FROM jos_jdownloads_cats
    WHERE parent_id = '24'
    AND published = 1
    AND (cat_access <= '02' )
 37. SELECT COUNT(*)
    FROM jos_jdownloads_files
    WHERE cat_id = '10'
    AND published = 1
 38. SELECT *
    FROM jos_jdownloads_cats
    WHERE parent_id = '10'
    AND published = 1
    AND (cat_access <= '02' )
 39. SELECT COUNT(*)
    FROM jos_jdownloads_files
    WHERE cat_id = '13'
    AND published = 1
 40. SELECT *
    FROM jos_jdownloads_cats
    WHERE parent_id = '13'
    AND published = 1
    AND (cat_access <= '02' )
 41. SELECT COUNT(*)
    FROM jos_jdownloads_files
    WHERE cat_id = '12'
    AND published = 1
 42. SELECT *
    FROM jos_jdownloads_cats
    WHERE parent_id = '12'
    AND published = 1
    AND (cat_access <= '02' )
 43. SELECT COUNT(*)
    FROM jos_jdownloads_files
    WHERE cat_id = '34'
    AND published = 1
 44. SELECT *
    FROM jos_jdownloads_cats
    WHERE parent_id = '34'
    AND published = 1
    AND (cat_access <= '02' )
 45. SELECT COUNT(*)
    FROM jos_jdownloads_files
    WHERE cat_id = '11'
    AND published = 1
 46. SELECT *
    FROM jos_jdownloads_cats
    WHERE parent_id = '11'
    AND published = 1
    AND (cat_access <= '02' )
 47. SELECT COUNT(*)
    FROM jos_jdownloads_files
    WHERE cat_id = '99'
    AND published = 1
 48. SELECT *
    FROM jos_jdownloads_cats
    WHERE parent_id = '99'
    AND published = 1
    AND (cat_access <= '02' )
 49. SELECT COUNT(*)
    FROM jos_jdownloads_files
    WHERE cat_id = '3'
    AND published = 1
 50. SELECT a.*
    FROM jos_jdownloads_files AS a
    WHERE a.cat_id = '3'
    AND a.published = 1
    ORDER BY a.file_title ASC
    LIMIT 0, 20
 51. SELECT parent_id
    FROM jos_jdownloads_cats
    WHERE cat_id = '3'
 52. SELECT cat_id AS id, parent_id AS parent, cat_title AS name
    FROM jos_jdownloads_cats
    WHERE published = 1
    AND (cat_access <= '02' )
    ORDER BY cat_title
 53. SELECT cat_id AS id, parent_id AS parent, cat_title AS name
    FROM jos_jdownloads_cats
    WHERE published = 1
    AND (cat_access <= '02' )
    ORDER BY cat_id
 54. SELECT cat_title, cat_id, parent_id
    FROM jos_jdownloads_cats
    WHERE cat_id = '3'
 55. SELECT *
    FROM jos_jdownloads_license
    WHERE id = 0
 56. SELECT *
    FROM jos_jdownloads_rating
    WHERE file_id=609
 57. SELECT *
    FROM jos_jdownloads_license
    WHERE id = 0
 58. SELECT *
    FROM jos_jdownloads_rating
    WHERE file_id=3070
 59. SELECT *
    FROM jos_jdownloads_license
    WHERE id = 0
 60. SELECT *
    FROM jos_jdownloads_rating
    WHERE file_id=270
 61. SELECT *
    FROM jos_jdownloads_license
    WHERE id = 0
 62. SELECT *
    FROM jos_jdownloads_rating
    WHERE file_id=286
 63. SELECT *
    FROM jos_jdownloads_license
    WHERE id = 0
 64. SELECT *
    FROM jos_jdownloads_rating
    WHERE file_id=3068
 65. SELECT *
    FROM jos_jdownloads_license
    WHERE id = 0
 66. SELECT *
    FROM jos_jdownloads_rating
    WHERE file_id=362
 67. SELECT *
    FROM jos_jdownloads_license
    WHERE id = 0
 68. SELECT *
    FROM jos_jdownloads_rating
    WHERE file_id=2
 69. SELECT *
    FROM jos_jdownloads_license
    WHERE id = 0
 70. SELECT *
    FROM jos_jdownloads_rating
    WHERE file_id=9
 71. SELECT *
    FROM jos_jdownloads_license
    WHERE id = 0
 72. SELECT *
    FROM jos_jdownloads_rating
    WHERE file_id=8
 73. SELECT *
    FROM jos_jdownloads_license
    WHERE id = 0
 74. SELECT *
    FROM jos_jdownloads_rating
    WHERE file_id=271
 75. SELECT *
    FROM jos_jdownloads_license
    WHERE id = 0
 76. SELECT *
    FROM jos_jdownloads_rating
    WHERE file_id=97
 77. SELECT *
    FROM jos_jdownloads_license
    WHERE id = 0
 78. SELECT *
    FROM jos_jdownloads_rating
    WHERE file_id=5
 79. SELECT *
    FROM jos_jdownloads_license
    WHERE id = 0
 80. SELECT *
    FROM jos_jdownloads_rating
    WHERE file_id=7
 81. SELECT *
    FROM jos_jdownloads_license
    WHERE id = 0
 82. SELECT *
    FROM jos_jdownloads_rating
    WHERE file_id=96
 83. SELECT *
    FROM jos_jdownloads_license
    WHERE id = 0
 84. SELECT *
    FROM jos_jdownloads_rating
    WHERE file_id=3
 85. SELECT *
    FROM jos_jdownloads_license
    WHERE id = 0
 86. SELECT *
    FROM jos_jdownloads_rating
    WHERE file_id=335
 87. SELECT *
    FROM jos_jdownloads_license
    WHERE id = 0
 88. SELECT *
    FROM jos_jdownloads_rating
    WHERE file_id=441
 89. SELECT *
    FROM jos_jdownloads_license
    WHERE id = 0
 90. SELECT *
    FROM jos_jdownloads_rating
    WHERE file_id=401
 91. SELECT *
    FROM jos_jdownloads_license
    WHERE id = 0
 92. SELECT *
    FROM jos_jdownloads_rating
    WHERE file_id=90
 93. SELECT *
    FROM jos_jdownloads_license
    WHERE id = 0
 94. SELECT *
    FROM jos_jdownloads_rating
    WHERE file_id=402
 95. SELECT id, title, module, POSITION, content, showtitle, control, params
    FROM jos_modules AS m
    LEFT JOIN jos_modules_menu AS mm
    ON mm.moduleid = m.id
    WHERE m.published = 1
    AND m.access <= 0
    AND m.client_id = 0
    AND ( mm.menuid = 116 OR mm.menuid = 0 )
    ORDER BY POSITION, ordering
 96. SHOW TABLES

0 legacy барања запишани

  Вчитани се јазичните податоци

  Непреведени знаци дијагностички

  Ништо

  Непреведени знаци дизајнерски

  Ништо