Федерација на фармерите на Република Македонија

 • Моја Земја март: ВИЛИЈАМОВКА ОД БОГДАНЦИ
 • Моја Земја март: КАЛЕМЕЊЕ НА КРАСТАВИЦИ
 • Моја Земја март: АРТИЧОКА - ЗЕЛЕНЧУК НА БОГОВИТЕ
 • Моја Земја март: ЈАГОДИ ВО БУРЕ
 • Моја Земја март: ИСХРАНА НА ТЕЛИЊА

Цвеќарство

Газанија - Раскошно и многу отпорно цвеќе

gazanija1

Пишува: м-р Томе Тимов

Газанијата е извонредно декоративно цвеќе кое се сади во големи леи во густ насад каде што изгледа многу атрактивно. Цветот е во полн развој само при директна сончева светлин [ … ]

AddThis Social Bookmark Button

Џунџуле уништувач на нематодите

dzundzul.e2

Пишува: дипломиран земјоделски инженер Дијана Стоичовска

Џунџуле - раскошни цветови кои најмногу се користат за да направиме нашата градина да изгле [ … ]

AddThis Social Bookmark Button

Одгледување на хризантеми

hrizantemi1

Пишува: м-рТоме Тимов

Помеѓу убавите и раскошни цвеќиња се вбројуваат и хризантемите, кои можат да бидат едногодишни или повеќегодишни растенија. До [ … ]

AddThis Social Bookmark Button

Одгледување на кринови

krin1

Пишува: м-р Томе Тимов

Криновите се повеќе се одгледуваат кај нас. Тие бараат многу светлина и тоа е услов за квалитетни цветови. Многу е важно да се [ … ]

AddThis Social Bookmark Button

Гладиола – Трајни и разнобојни цветови

gladioli1

Пишува: м-р Томе Тимов, дипломиран агроном

Одгледувачите на гладиоли велат дека ова цвеќе го негуваат со посебна љубов, бидејќи цветовите се режат, г [ … ]

AddThis Social Bookmark Button

Обетката – омиленото цвеќе на нашите прабаби

obetka1

Пишува: Биљана Михајловска

Обетка или фуксија (fuchsia) беше омилено цвеќе на нашите прабаби, но оваа убавица и денес е многу барана и одгледувана во [ … ]

AddThis Social Bookmark Button

Наводнување на дворните градини

Thuja_occidentalis__Elegantissima2

Пишува: Биљана Михајловска

Правилното полевање на растенијата, особено во пролетните и летните месеци, кога вегетацијата е во полн ек, е од суштинско [ … ]

AddThis Social Bookmark Button

Повеќе Артикли...

Страница 1 од 2

Почеток
Пред
1

toka ime-09-2017-gusht-web

kalendar 2017 ffrm web

Најдобри во агрокомплексот

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Информации за профилот

Application afterLoad: 0.000 seconds, 0.98 MB
Application afterInitialise: 0.030 seconds, 8.43 MB
Application afterRoute: 0.042 seconds, 9.53 MB
Application afterDispatch: 0.072 seconds, 11.27 MB
Application afterRender: 0.131 seconds, 12.50 MB

Искористеност на меморија

13146416

17 запишани барања

 1. SELECT *
    FROM jos_session
    WHERE session_id = 'hfgs6j6ilq141vae26qifg81f1'
 2. DELETE
    FROM jos_session
    WHERE ( TIME < '1510993026' )
 3. SELECT *
    FROM jos_session
    WHERE session_id = 'hfgs6j6ilq141vae26qifg81f1'
 4. INSERT INTO `jos_session` ( `session_id`,`time`,`username`,`gid`,`guest`,`client_id` )
    VALUES ( 'hfgs6j6ilq141vae26qifg81f1','1510993926','','0','1','0' )
 5. SELECT *
    FROM jos_components
    WHERE parent = 0
 6. SELECT folder AS TYPE, element AS name, params
    FROM jos_plugins
    WHERE published >= 1
    AND access <= 0
    ORDER BY ordering
 7. SELECT name,player_id,ripper_id,postreplace
    FROM jos_avr_tags
 8. SELECT name,player_id,ripper_id,postreplace
    FROM jos_avr_tags
 9. SHOW TABLES
 10. SELECT file_id
    FROM jos_jdownloads_files
    WHERE published = 1
    AND use_timeframe = 1
    AND publish_to != '0000-00-00 00:00:00'
    AND publish_to <= '2017-11-18 08:32:06'
 11. SELECT file_id
    FROM jos_jdownloads_files
    WHERE published = 0
    AND use_timeframe = 1
    AND publish_from != '0000-00-00 00:00:00'
    AND publish_from <= '2017-11-18 08:32:06'
 12. SELECT *
    FROM jos_autotweet_automator
    WHERE id = 'automator'
 13. INSERT INTO `jos_rokuserstats` ( `user_id`,`ip`,`session_id`,`page`,`referrer` )
    VALUES ( '0','54.80.157.133','hfgs6j6ilq141vae26qifg81f1','/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=67&Itemid=139','' )
 14. SHOW TABLES
 15. SELECT template
    FROM jos_templates_menu
    WHERE client_id = 0
    AND (menuid = 0 OR menuid = 139)
    ORDER BY menuid DESC
    LIMIT 0, 1
 16. SELECT id, title, module, POSITION, content, showtitle, control, params
    FROM jos_modules AS m
    LEFT JOIN jos_modules_menu AS mm
    ON mm.moduleid = m.id
    WHERE m.published = 1
    AND m.access <= 0
    AND m.client_id = 0
    AND ( mm.menuid = 139 OR mm.menuid = 0 )
    ORDER BY POSITION, ordering
 17. SHOW TABLES

0 legacy барања запишани

  Вчитани се јазичните податоци

  Непреведени знаци дијагностички

  Ништо

  Непреведени знаци дизајнерски

  Ништо