Федерација на фармерите на Република Македонија

 • Моја Земја март: ВИЛИЈАМОВКА ОД БОГДАНЦИ
 • Моја Земја март: КАЛЕМЕЊЕ НА КРАСТАВИЦИ
 • Моја Земја март: АРТИЧОКА - ЗЕЛЕНЧУК НА БОГОВИТЕ
 • Моја Земја март: ЈАГОДИ ВО БУРЕ
 • Моја Земја март: ИСХРАНА НА ТЕЛИЊА

Полјоделство

Фолијарна исхрана на пченката

pcenka

Пченката, како култура, за својот правилен развој има потреба како од макро, така и од микроелементи. Во зависност од локацијата на којашто се одгледува пченката, некои од елементите се во задоволител [ … ]

AddThis Social Bookmark Button

Фолијарна исхрана на пченката

pcenka

Пченката, како култура, за својот правилен развој има потреба како од макро, така и од микроелементи. Во зависност од локацијата на којашто се одгледу [ … ]

AddThis Social Bookmark Button

Како се применува зеленото ѓубрење?

zeleno gubrenje 1

Освен органските ѓубрива, за исхрана и подобрување на физичко-хемиските својства на почвата се користат земјоделски култури специјални за таа намена, [ … ]

AddThis Social Bookmark Button

Најскапиот зачин во светот и во Македонија

safran1

Виолетов цвет со прекрасен мирис и декорација на почвата. Вака изгледа шафранот кога цвета од крајот на септември до почетокот на декември. Но, тука с [ … ]

AddThis Social Bookmark Button

БЕЛ СЛЕЗ - Лековито растение кое не бара многу вода

bel slez 1

Пишува: проф. д-р Златко Арсов и асс. м-р Маријана Спирковска, Факултет за земјоделски науки и храна – Скопје

Белиот слез е едно од најстарите растен [ … ]

AddThis Social Bookmark Button

Култивирана мента

menta1

Пишува: проф. Златко Арсов

Нането од родот мента е едно на најлековитите растенија, кое има различна употреба. Родот мента содржи голем број видови ( [ … ]

AddThis Social Bookmark Button

Сузбивање на плевели во житни култури

pleveli zito1

Пишува: дипл. земјод. инж. Благојче Димитриев

Полјоделските култури кои се сеат во густ склоп, како што се пченицата, јачменот, ʼржта, овесот, кај на [ … ]

AddThis Social Bookmark Button

Повеќе Артикли...

Страница 1 од 7

Почеток
Пред
1

toka ime-09-2017-gusht-web

kalendar 2017 ffrm web

Најдобри во агрокомплексот

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Информации за профилот

Application afterLoad: 0.000 seconds, 0.98 MB
Application afterInitialise: 0.036 seconds, 8.43 MB
Application afterRoute: 0.051 seconds, 9.53 MB
Application afterDispatch: 0.063 seconds, 11.27 MB
Application afterRender: 0.093 seconds, 12.98 MB

Искористеност на меморија

13656680

17 запишани барања

 1. SELECT *
    FROM jos_session
    WHERE session_id = 'v4rk2eulmocbhcndkvd8tug1i6'
 2. DELETE
    FROM jos_session
    WHERE ( TIME < '1506345154' )
 3. SELECT *
    FROM jos_session
    WHERE session_id = 'v4rk2eulmocbhcndkvd8tug1i6'
 4. INSERT INTO `jos_session` ( `session_id`,`time`,`username`,`gid`,`guest`,`client_id` )
    VALUES ( 'v4rk2eulmocbhcndkvd8tug1i6','1506346054','','0','1','0' )
 5. SELECT *
    FROM jos_components
    WHERE parent = 0
 6. SELECT folder AS TYPE, element AS name, params
    FROM jos_plugins
    WHERE published >= 1
    AND access <= 0
    ORDER BY ordering
 7. SELECT name,player_id,ripper_id,postreplace
    FROM jos_avr_tags
 8. SELECT name,player_id,ripper_id,postreplace
    FROM jos_avr_tags
 9. SHOW TABLES
 10. SELECT file_id
    FROM jos_jdownloads_files
    WHERE published = 1
    AND use_timeframe = 1
    AND publish_to != '0000-00-00 00:00:00'
    AND publish_to <= '2017-09-25 13:27:34'
 11. SELECT file_id
    FROM jos_jdownloads_files
    WHERE published = 0
    AND use_timeframe = 1
    AND publish_from != '0000-00-00 00:00:00'
    AND publish_from <= '2017-09-25 13:27:34'
 12. SELECT *
    FROM jos_autotweet_automator
    WHERE id = 'automator'
 13. INSERT INTO `jos_rokuserstats` ( `user_id`,`ip`,`session_id`,`page`,`referrer` )
    VALUES ( '0','54.81.59.211','v4rk2eulmocbhcndkvd8tug1i6','/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=52&Itemid=135','' )
 14. SHOW TABLES
 15. SELECT template
    FROM jos_templates_menu
    WHERE client_id = 0
    AND (menuid = 0 OR menuid = 135)
    ORDER BY menuid DESC
    LIMIT 0, 1
 16. SELECT id, title, module, POSITION, content, showtitle, control, params
    FROM jos_modules AS m
    LEFT JOIN jos_modules_menu AS mm
    ON mm.moduleid = m.id
    WHERE m.published = 1
    AND m.access <= 0
    AND m.client_id = 0
    AND ( mm.menuid = 135 OR mm.menuid = 0 )
    ORDER BY POSITION, ordering
 17. SHOW TABLES

0 legacy барања запишани

  Вчитани се јазичните податоци

  Непреведени знаци дијагностички

  Ништо

  Непреведени знаци дизајнерски

  Ништо