Федерација на фармерите на Република Македонија

 • Моја Земја март: ВИЛИЈАМОВКА ОД БОГДАНЦИ
 • Моја Земја март: КАЛЕМЕЊЕ НА КРАСТАВИЦИ
 • Моја Земја март: АРТИЧОКА - ЗЕЛЕНЧУК НА БОГОВИТЕ
 • Моја Земја март: ЈАГОДИ ВО БУРЕ
 • Моја Земја март: ИСХРАНА НА ТЕЛИЊА

Овоштарство

proreduvanje


Пишува: Дипл. инж. агр. Ламбе Куциноски - АПРЗ Струга

Големото количество род ја истоштува овошката. Таа тогаш е почувствителна на зимските мразеви, бидејќи сите асимилативи одат за прихрана и форми [ … ]

AddThis Social Bookmark Button
nekroza

Зачудува фактот што некрозата на гроздинката е нов проблем во последните 5-6 години. Проблемот засега не може точно да се дефинира/детерминира, но сек [ … ]

AddThis Social Bookmark Button
acerola-f15c8d

Ацеролата претставува плодоносна листопадна грмушка или дрво кое се наоѓа длабоко во тропските климатски региони на Јужна и Средна Америка. Цветовите [ … ]

AddThis Social Bookmark Button
rezidba praska 1

Пишува: д-р Маријан Кипријановски

Зимската резидба на праските е една од операциитекои се задолжителни за примена во производните насади. Резидбата и [ … ]

AddThis Social Bookmark Button
Aronia melanocarpa fruit

Пишува: дипл. агр. Мирјана Милинг

Аронијата е овошје со бобичеста форма кое најмногу наликува на плод од боровинка и затоа ја нарекуваат сибирска бор [ … ]

AddThis Social Bookmark Button
mandarina

Пишува : дипл. инж. Нико Попов

Поволните климатски услови на валандовското подрaчје, кое се одликува со умерено медитеранска клима проследена со умер [ … ]

AddThis Social Bookmark Button
Bitter Melon

Горката диња (Momordica charantia - карела) е од фамилија Cucurbitace и расте во тропските и суптропските подрачја на Средна и Јужна Америка, Африка и [ … ]

AddThis Social Bookmark Button
godzi beri 1

Пишува: дипл. агр. Мирјана Милинг

Гоџи бери (Lycium barbarum или Lycium chinense) е грмушка од фамилијата Solanaceae во која спаѓаат компирот и домат [ … ]

AddThis Social Bookmark Button
jabolko cuvanje levo

Пишува: проф.д-р Марјан Кипријановски

Чувањето на јаболката е многу важен процес и затоа се препорачува за подолг период да се чуваат само плодови од [ … ]

AddThis Social Bookmark Button
sipka

Пишува: доц. д-р Елизабета Мискоска-Милевска, Факултет за земјоделски науки и храна - Скопје

Шипката претставува најраспространет вид роза. Се среќав [ … ]

AddThis Social Bookmark Button
krvava_voska

Пишува: Зоран Голубовски (дипломиран агроном)

По забраната на одредени инсектициди и рестрикцијата на употребата на постојните, крвавата јаболкова во [ … ]

AddThis Social Bookmark Button

Повеќе Артикли...

Страница 1 од 4

Почеток
Пред
1

toka ime-09-2017-gusht-web

kalendar 2017 ffrm web

Најдобри во агрокомплексот

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Информации за профилот

Application afterLoad: 0.000 seconds, 0.98 MB
Application afterInitialise: 0.032 seconds, 8.43 MB
Application afterRoute: 0.044 seconds, 9.53 MB
Application afterDispatch: 0.055 seconds, 11.28 MB
Application afterRender: 0.114 seconds, 12.52 MB

Искористеност на меморија

13168960

17 запишани барања

 1. SELECT *
    FROM jos_session
    WHERE session_id = '9iioo36sllmnhhtdcf21j5ear0'
 2. DELETE
    FROM jos_session
    WHERE ( TIME < '1510992897' )
 3. SELECT *
    FROM jos_session
    WHERE session_id = '9iioo36sllmnhhtdcf21j5ear0'
 4. INSERT INTO `jos_session` ( `session_id`,`time`,`username`,`gid`,`guest`,`client_id` )
    VALUES ( '9iioo36sllmnhhtdcf21j5ear0','1510993797','','0','1','0' )
 5. SELECT *
    FROM jos_components
    WHERE parent = 0
 6. SELECT folder AS TYPE, element AS name, params
    FROM jos_plugins
    WHERE published >= 1
    AND access <= 0
    ORDER BY ordering
 7. SELECT name,player_id,ripper_id,postreplace
    FROM jos_avr_tags
 8. SELECT name,player_id,ripper_id,postreplace
    FROM jos_avr_tags
 9. SHOW TABLES
 10. SELECT file_id
    FROM jos_jdownloads_files
    WHERE published = 1
    AND use_timeframe = 1
    AND publish_to != '0000-00-00 00:00:00'
    AND publish_to <= '2017-11-18 08:29:57'
 11. SELECT file_id
    FROM jos_jdownloads_files
    WHERE published = 0
    AND use_timeframe = 1
    AND publish_from != '0000-00-00 00:00:00'
    AND publish_from <= '2017-11-18 08:29:57'
 12. SELECT *
    FROM jos_autotweet_automator
    WHERE id = 'automator'
 13. INSERT INTO `jos_rokuserstats` ( `user_id`,`ip`,`session_id`,`page`,`referrer` )
    VALUES ( '0','54.80.157.133','9iioo36sllmnhhtdcf21j5ear0','/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=49&Itemid=102','' )
 14. SHOW TABLES
 15. SELECT template
    FROM jos_templates_menu
    WHERE client_id = 0
    AND (menuid = 0 OR menuid = 102)
    ORDER BY menuid DESC
    LIMIT 0, 1
 16. SELECT id, title, module, POSITION, content, showtitle, control, params
    FROM jos_modules AS m
    LEFT JOIN jos_modules_menu AS mm
    ON mm.moduleid = m.id
    WHERE m.published = 1
    AND m.access <= 0
    AND m.client_id = 0
    AND ( mm.menuid = 102 OR mm.menuid = 0 )
    ORDER BY POSITION, ordering
 17. SHOW TABLES

0 legacy барања запишани

  Вчитани се јазичните податоци

  Непреведени знаци дијагностички

  Ништо

  Непреведени знаци дизајнерски

  Ништо