Федерација на фармерите на Република Македонија

 • Моја Земја март: ВИЛИЈАМОВКА ОД БОГДАНЦИ
 • Моја Земја март: КАЛЕМЕЊЕ НА КРАСТАВИЦИ
 • Моја Земја март: АРТИЧОКА - ЗЕЛЕНЧУК НА БОГОВИТЕ
 • Моја Земја март: ЈАГОДИ ВО БУРЕ
 • Моја Земја март: ИСХРАНА НА ТЕЛИЊА

Политиката за приватност

Овој документ служи како детално објаснување и информирање за тоа како ФФРМ ги користат личните податоци или информации кои ги собираме кога вие ги посетувате сервисите на ffrm.org.mk како и некои од процедурите кои ги преземаме за да ги заштитиме тие податоци.

Примарната цел заради која собираме лични информации за да овозможиме подобри услуги и содржини. Информациите кои ги собираме ни овозможуваат детално да ги анализираме движењата на нашите посетители, да вршиме внатрешно следење на порталот и статистички да пристапиме кон решавање на проблемите и подобрување на нашите услуги.

Податоци, собирање и употреба

Ние никогаш не ги продаваме, изнајмуваме или ги споделуваме информациите собрани на оваа веб-страница на трети страни доколку, тоа не е потребно за извршување на некоја услуга која Вие ќе ја побарате.
Ние не собираме лични податоци за Вас, освен доколку не се одлучите да ни пратите е-пошта, при што доброволно ги давате вашите лични податоци (име, презиме, контакт-информации). Природата на интернетот е таква што пасивно и автоматски собира податоци за навиките на корисниците на интернет, кои се идентификуваат преку нивните IP (интернет-протокол) адреси. Овие IP адреси се различни за секој корисник на интернет и се доделуваат од страна на интернет-провајдерите.

Споделување

Ние не користиме надворешна компанија која ги обработува Вашите лични податоци.

Откривање на податоците

Ние го задржуваме правото на откривање на Вашите лични податоци во случаи кога тоа се бара по закон или е потребно во водењето на некоја судска постапка, за заштита на нашите бизнис-интереси и интересите на нашите корисници.


Колачиња, односно cookies

При вашата посета на ffrm.org.mk, мал фајл со дата е складиран во вашиот компјутер наречен "колаче" (англиски: cookie), кој овозможува пристап до некои од услугите и им помага на нашите веб администратори да ја контролираат и анализираат посетеноста и активноста на овој сајт и да објавуваат подобри содржини. Во некои случаи користиме и надворешен софтвер за следење на активноста на порталот кој дополнително може да остави вакви фајлови на вашиот компјутер. Може да изберете вашите интернет прелистувачи да го оневозможуват користењето на "колачиња" (ан: cookies), но со тоа некои делови од нашите услуги може да бидат недостапни за вас.

Нашите партнери и огласувачи може да користат свои 'cookies' кои ние не ги контролираме и сеоградуваме од можните злоупотреби на личните податоци собрани преку 'cookies' на други веб- страници.

Серверски логови

Нашиот веб-сајт користи серверски логови со IP адреси за да го подобри квалитетот на веб-страницата и собира широки демографски информации во агрегатна форма. IP адресата сама по себе не е доволна за да се идентификува некое лице, но може да послужи за тоа во комбинација со други податоци како евиденција од интернет-провајдери при истраги за кривични дела.

Пораки по е-пошта и коментари

На сите Ваши пораки преку е-пошта ние ќе Ви одговориме на истата имејл-адреса од која сме го добиле барањето. Нема да ја користиме таа имејл-адреса за ниту една друга цел и нема да ја споделиме со ниту една трета страна за цели надвор од примарната – одговор на Вашето барање. Ние може да ги чуваме Вашите имејл- пораки кои се испратени со цел да послужат како доказ при евентуален спор. Кога испраќате пораки или коментари, бидете претпазливи во врска со личните податоци што ги внесувате, како што се Вашето име и презиме, адреса, град и држава на живеење, бидејќи доколку се објават заедно со Вашето сведочење, некоја трета страна може да ги искористи и да контактира со Вас.

Новости по е-пошта

Ако се регистрирате за добивање новости, Вашата електронска адреса ќе се користи исклучиво за да се испратат новостите до Вас лично. Можноста за добивање новости е со двојна „опт-ин" (Opt-in) опција. Вие можете во секое време да се „отпишете - (Opt-out), при што во ваков случај Вашата електронска адреса ќе биде трајно отстранета од нашата база на податоци. Ако не сакате повеќе да добивате новости, едноставно следете ги чекорите за одјавување што се наведени на крајот од секоја новост.

Линкови до други веб-страници

Оваа страница содржи и врски (линкови) до други страни. Ние не сме одговорни за содржините на страните до кои има врски, ниту, пак, за врските на страните до кои има линкови. Ние не сме одговорни за каков било пренос на податоци кој настанал со страницата до која има врска. Ставањето на линкот на интернет-страницата во никој случај не значи дека ние ги поддржуваме или ги прифаќаме ставовите и гледиштата објавени на тие страници.

Екстерни бројачи на посети

Заради зголемена транспарентност и споредбени анализи, нашиот веб-сајт користи екстерен бројач на посети: Гугл аналитикс (Google analytics), обезбеден од компанија лоцирана во САД, која е под јурисдикција на тамошните закони. Комуникација со екстерните бројачи се остварува со вметнување код обезбеден од нивна страна во поединечни страници на оваа веб-страница. При вчитување таква страница, кодот се активира, со што на екстерниот бројач му обезбедува пристап до следните податоци за посетителите: IP адреса, разгледувач, оперативен систем, датум и време на пристап, реферер (претходно посетена веб- адреса) и посетени веб-страници од сајтот во кои е вметнат кодот од бројачите.

Резултатите од бројачот Гугл аналитикс не се јавно достапни и се користат само за статистички анализи. Политиката за приватност на Гугл е достапна на веб-адресата www.google.com/privacy.html.

Заштита на личните податоци

Ние се стремиме да ги заштитиме вашите лични податоци и да се спречи злоупотреба или измена на информациите што ги собираме од нашите корисници. Применетата Политика за приватност објавена на оваа веб-страница се заснова на Законот за заштита на лични податоци на Република Македонија. Во електронска форма, пречистениот текст на Законот (ПДФ) може да се симне од веб-страницата на Дирекцијата за заштита на лични податоци на Република Македонија (dzlp.mk). Оваа веб-страница гарантира дека од наша страна е овозможена целосна безбедност на Вашите лични податоци, но не можеме да гарантираме дека безбедносните мерки ќе спречат трети страни од нелегално прибирање на личните податоци.

Ослободување од одговорност

Не прифаќаме каква било одговорност за штетите што настанале при склучување договор, водење судска постапка или друго, доколку штетата настанала поради користење или неможност за користење на страницата или поради одлука која била донесена како резултат на посета на страницата. Со исклучок на материјалите кои се од правен карактер (како закони, правилници, упатства, решенија, конвенции, препораки, пресуди и сл.), останатите материјали претставуваат наши гледишта и ставови – тие не се правен или стручен совет.

Промени во Политиката за приватност

Го задржуваме правото да вршиме какво било изменување или дополнување на Политиката за приватност и условите за користење во кое било време, а таквото изменување или дополнување стапува во сила со самото објавување на веб-страницата.

Контакт

За сите прашања поврзани со Вашите лични податоци собрани и обработени од наша страна, обратете се директно до нас преку која било од стандардните можности за контакт.

Федерација на фармерите на Република Македонија

Извршна Канцеларија

Адреса:
ул. „Христо Смирненски" бр 15
Скопје
1000
Македонија
E-пошта: Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите Оваа e-mail адреса е заштитена од spam bots, треба да ви е вклучен JavaScript за да ја видите.
телефон: 389-02-3099-042
Факс: 389-02-3099-042
AddThis Social Bookmark Button

toka ime-09-2017-gusht-web

kalendar 2017 ffrm web

Најдобри во агрокомплексот

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Информации за профилот

Application afterLoad: 0.000 seconds, 0.98 MB
Application afterInitialise: 0.033 seconds, 8.43 MB
Application afterRoute: 0.046 seconds, 9.53 MB
Application afterDispatch: 0.088 seconds, 12.98 MB
Application afterRender: 0.145 seconds, 14.13 MB

Искористеност на меморија

14862464

20 запишани барања

 1. SELECT *
    FROM jos_session
    WHERE session_id = '9qhqnkda9k02qm95ppf9jq5v75'
 2. DELETE
    FROM jos_session
    WHERE ( TIME < '1511297768' )
 3. SELECT *
    FROM jos_session
    WHERE session_id = '9qhqnkda9k02qm95ppf9jq5v75'
 4. INSERT INTO `jos_session` ( `session_id`,`time`,`username`,`gid`,`guest`,`client_id` )
    VALUES ( '9qhqnkda9k02qm95ppf9jq5v75','1511298668','','0','1','0' )
 5. SELECT *
    FROM jos_components
    WHERE parent = 0
 6. SELECT folder AS TYPE, element AS name, params
    FROM jos_plugins
    WHERE published >= 1
    AND access <= 0
    ORDER BY ordering
 7. SELECT name,player_id,ripper_id,postreplace
    FROM jos_avr_tags
 8. SELECT name,player_id,ripper_id,postreplace
    FROM jos_avr_tags
 9. SHOW TABLES
 10. SELECT file_id
    FROM jos_jdownloads_files
    WHERE published = 1
    AND use_timeframe = 1
    AND publish_to != '0000-00-00 00:00:00'
    AND publish_to <= '2017-11-21 21:11:08'
 11. SELECT file_id
    FROM jos_jdownloads_files
    WHERE published = 0
    AND use_timeframe = 1
    AND publish_from != '0000-00-00 00:00:00'
    AND publish_from <= '2017-11-21 21:11:08'
 12. SELECT *
    FROM jos_autotweet_automator
    WHERE id = 'automator'
 13. INSERT INTO `jos_rokuserstats` ( `user_id`,`ip`,`session_id`,`page`,`referrer` )
    VALUES ( '0','54.198.134.32','9qhqnkda9k02qm95ppf9jq5v75','/index.php?option=com_content&view=article&id=320','' )
 14. SHOW TABLES
 15. SELECT template
    FROM jos_templates_menu
    WHERE client_id = 0
    AND (menuid = 0 OR menuid = 0)
    ORDER BY menuid DESC
    LIMIT 0, 1
 16. SELECT a.*, u.name AS author, u.usertype, cc.title AS category, s.title AS SECTION, CASE WHEN CHAR_LENGTH(a.alias) THEN CONCAT_WS(":", a.id, a.alias) ELSE a.id END AS slug, CASE WHEN CHAR_LENGTH(cc.alias) THEN CONCAT_WS(":", cc.id, cc.alias) ELSE cc.id END AS catslug, g.name AS groups, s.published AS sec_pub, cc.published AS cat_pub, s.access AS sec_access, cc.access AS cat_access  
    FROM jos_content AS a
    LEFT JOIN jos_categories AS cc
    ON cc.id = a.catid
    LEFT JOIN jos_sections AS s
    ON s.id = cc.SECTION
    AND s.scope = "content"
    LEFT JOIN jos_users AS u
    ON u.id = a.created_by
    LEFT JOIN jos_groups AS g
    ON a.access = g.id
    WHERE a.id = 320
    AND (  ( a.created_by = 0 )    OR  ( a.state = 1
    AND ( a.publish_up = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_up <= '2017-11-21 21:11:08' )
    AND ( a.publish_down = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_down >= '2017-11-21 21:11:08' )   )    OR  ( a.state = -1 )  )
 17. UPDATE jos_content
    SET hits = ( hits + 1 )
    WHERE id='320'
 18. SELECT a.id, a.title, a.created,  CASE WHEN CHAR_LENGTH(a.alias) THEN CONCAT_WS(":", a.id, a.alias) ELSE a.id END AS slug, CASE WHEN CHAR_LENGTH(b.alias) THEN CONCAT_WS(":", b.id, b.alias) ELSE b.id END AS catslug, u.id AS sectionid
    FROM jos_content AS a
    INNER JOIN jos_categories AS b
    ON b.id=a.catid
    INNER JOIN jos_sections AS u
    ON u.id = a.sectionid
    WHERE ( state = '1'
    AND a.checked_out = 0 )
    AND a.state = 1
    AND u.published = 1
    AND b.published = 1
    AND ( publish_up = '0000-00-00 00:00:00' OR publish_up <= '2017-11-21 22:11:08' )
    AND ( publish_down = '0000-00-00 00:00:00' OR publish_down >= '2017-11-21 22:11:08' )
    AND catid = 0
    AND a.id < 320
    ORDER BY id DESC
    LIMIT 5
 19. SELECT id, title, module, POSITION, content, showtitle, control, params
    FROM jos_modules AS m
    LEFT JOIN jos_modules_menu AS mm
    ON mm.moduleid = m.id
    WHERE m.published = 1
    AND m.access <= 0
    AND m.client_id = 0
    AND ( mm.menuid = 0 OR mm.menuid = 0 )
    ORDER BY POSITION, ordering
 20. SHOW TABLES

0 legacy барања запишани

  Вчитани се јазичните податоци

  Непреведени знаци дијагностички

  Ништо

  Непреведени знаци дизајнерски

  Ништо