Федерација на фармерите на Република Македонија

 • Моја Земја март: ВИЛИЈАМОВКА ОД БОГДАНЦИ
 • Моја Земја март: КАЛЕМЕЊЕ НА КРАСТАВИЦИ
 • Моја Земја март: АРТИЧОКА - ЗЕЛЕНЧУК НА БОГОВИТЕ
 • Моја Земја март: ЈАГОДИ ВО БУРЕ
 • Моја Земја март: ИСХРАНА НА ТЕЛИЊА

obuki semejno zemjodelstvoИнститут за развој на заедницата (ИРЗ) - Тетово, во рамките на своите програмски активности го спроведува проектот за формирање на Национален комитет за семејно земјоделство (НКСЗ). Проектот се спроведува во партнерство со Федерација на фармери на РM и Мрежа за рурален развој. Проектот е со времетраење од 01 Октомври 2016 до 31 Декември 2017 и подржан е од Светски Рурален Форум и Цивика Мобилитас.

Во рамките на проектот се спроведуваат следните активности:

$    Работилница за внатрешна структура на НКСЗ

$    Истражување за состојбата на семејното земјоделство во Македонија

$    Работилница за дефинирање на стратешки план на НКСЗ

Како дел од активностите беа организирани четири дводневни обуки за семејно земјоделско стопанисување и тоа во Кавадарци, Тетово, Охрид и Крива Паланка.

Повеќе информации за проектот може да прочитате на следната интернет страница: www.ncffm.mk

obuki semejno zemjodelstvo11

AddThis Social Bookmark Button

Слични артикли:


toka ime-09-2017-gusht-web

kalendar 2017 ffrm web

Најдобри во агрокомплексот

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Информации за профилот

Application afterLoad: 0.000 seconds, 0.98 MB
Application afterInitialise: 0.034 seconds, 8.43 MB
Application afterRoute: 0.047 seconds, 9.53 MB
Application afterDispatch: 0.070 seconds, 11.32 MB
Application afterRender: 0.129 seconds, 12.56 MB

Искористеност на меморија

13218512

17 запишани барања

 1. SELECT *
    FROM jos_session
    WHERE session_id = '60162lci0d9uam1c13s1t9m0f6'
 2. DELETE
    FROM jos_session
    WHERE ( TIME < '1511297245' )
 3. SELECT *
    FROM jos_session
    WHERE session_id = '60162lci0d9uam1c13s1t9m0f6'
 4. INSERT INTO `jos_session` ( `session_id`,`time`,`username`,`gid`,`guest`,`client_id` )
    VALUES ( '60162lci0d9uam1c13s1t9m0f6','1511298145','','0','1','0' )
 5. SELECT *
    FROM jos_components
    WHERE parent = 0
 6. SELECT folder AS TYPE, element AS name, params
    FROM jos_plugins
    WHERE published >= 1
    AND access <= 0
    ORDER BY ordering
 7. SELECT name,player_id,ripper_id,postreplace
    FROM jos_avr_tags
 8. SELECT name,player_id,ripper_id,postreplace
    FROM jos_avr_tags
 9. SHOW TABLES
 10. SELECT file_id
    FROM jos_jdownloads_files
    WHERE published = 1
    AND use_timeframe = 1
    AND publish_to != '0000-00-00 00:00:00'
    AND publish_to <= '2017-11-21 21:02:25'
 11. SELECT file_id
    FROM jos_jdownloads_files
    WHERE published = 0
    AND use_timeframe = 1
    AND publish_from != '0000-00-00 00:00:00'
    AND publish_from <= '2017-11-21 21:02:25'
 12. SELECT *
    FROM jos_autotweet_automator
    WHERE id = 'automator'
 13. INSERT INTO `jos_rokuserstats` ( `user_id`,`ip`,`session_id`,`page`,`referrer` )
    VALUES ( '0','54.198.134.32','60162lci0d9uam1c13s1t9m0f6','/index.php?option=com_content&view=article&id=1487:obuki-za-semejno-zemjodelsko-stopanisuvanje&catid=41:nastani&Itemid=74','' )
 14. SHOW TABLES
 15. SELECT template
    FROM jos_templates_menu
    WHERE client_id = 0
    AND (menuid = 0 OR menuid = 74)
    ORDER BY menuid DESC
    LIMIT 0, 1
 16. SELECT id, title, module, POSITION, content, showtitle, control, params
    FROM jos_modules AS m
    LEFT JOIN jos_modules_menu AS mm
    ON mm.moduleid = m.id
    WHERE m.published = 1
    AND m.access <= 0
    AND m.client_id = 0
    AND ( mm.menuid = 74 OR mm.menuid = 0 )
    ORDER BY POSITION, ordering
 17. SHOW TABLES

0 legacy барања запишани

  Вчитани се јазичните податоци

  Непреведени знаци дијагностички

  Ништо

  Непреведени знаци дизајнерски

  Ништо