Федерација на фармерите на Република Македонија

 • Моја Земја март: ВИЛИЈАМОВКА ОД БОГДАНЦИ
 • Моја Земја март: КАЛЕМЕЊЕ НА КРАСТАВИЦИ
 • Моја Земја март: АРТИЧОКА - ЗЕЛЕНЧУК НА БОГОВИТЕ
 • Моја Земја март: ЈАГОДИ ВО БУРЕ
 • Моја Земја март: ИСХРАНА НА ТЕЛИЊА

 

994112 1435063170104527 671642260226254468 nПрактична едукација  за адаптација на новите климатски промени, зголемување на поддршката за младите земјоделци, земјоделските задруги и прикажување на долгот кон нив за неисплатени средва од тековната програма, отсранување на административни пречки за аплицирање,зголемена подршка за внесување за инвестиција и модернизација на земјоделските стопанства, гарантен фонд и фонд за штети од климатски промени, зголемување на подршката на жените со цел за нивно економско јакнење. Ова се само дел од генералните ставови кои ФФРМ детално денес ги образложи на средбата во МЗШВ на работниот состанок за учество и доставување на предлози за подготовка на „Програмата за финансиска поддршка на рурален развој за 2018 година“. Деталните барања што ги презентира ФФРM и писмено ќе ги достави во МЗШВ и ќе ги објави на својата веб страна. Предлозите се подготвени од страна на коринативното тело на ФФРМ за пласман и договорно производство во кординација со потсекторските групи. Покрај ФФРМ на средбата во МЗШВ присуствуваа голем број на невладини организации од земјоделство и руралниот развој, земјоделските задруги, институции, локални акциски групи, научни институции.

 

AddThis Social Bookmark Button

Слични артикли:


toka ime-09-2017-gusht-web

kalendar 2017 ffrm web

Најдобри во агрокомплексот

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Информации за профилот

Application afterLoad: 0.000 seconds, 0.98 MB
Application afterInitialise: 0.035 seconds, 8.43 MB
Application afterRoute: 0.050 seconds, 9.53 MB
Application afterDispatch: 0.078 seconds, 11.32 MB
Application afterRender: 0.152 seconds, 12.72 MB

Искористеност на меморија

13386624

28 запишани барања

 1. SELECT *
    FROM jos_session
    WHERE session_id = 'uoo2d3qkj0nh7n9lueeju0kko5'
 2. DELETE
    FROM jos_session
    WHERE ( TIME < '1511297403' )
 3. SELECT *
    FROM jos_session
    WHERE session_id = 'uoo2d3qkj0nh7n9lueeju0kko5'
 4. INSERT INTO `jos_session` ( `session_id`,`time`,`username`,`gid`,`guest`,`client_id` )
    VALUES ( 'uoo2d3qkj0nh7n9lueeju0kko5','1511298303','','0','1','0' )
 5. SELECT *
    FROM jos_components
    WHERE parent = 0
 6. SELECT folder AS TYPE, element AS name, params
    FROM jos_plugins
    WHERE published >= 1
    AND access <= 0
    ORDER BY ordering
 7. SELECT name,player_id,ripper_id,postreplace
    FROM jos_avr_tags
 8. SELECT name,player_id,ripper_id,postreplace
    FROM jos_avr_tags
 9. SHOW TABLES
 10. SELECT file_id
    FROM jos_jdownloads_files
    WHERE published = 1
    AND use_timeframe = 1
    AND publish_to != '0000-00-00 00:00:00'
    AND publish_to <= '2017-11-21 21:05:04'
 11. SELECT file_id
    FROM jos_jdownloads_files
    WHERE published = 0
    AND use_timeframe = 1
    AND publish_from != '0000-00-00 00:00:00'
    AND publish_from <= '2017-11-21 21:05:04'
 12. SELECT *
    FROM jos_autotweet_automator
    WHERE id = 'automator'
 13. INSERT INTO `jos_rokuserstats` ( `user_id`,`ip`,`session_id`,`page`,`referrer` )
    VALUES ( '0','54.198.134.32','uoo2d3qkj0nh7n9lueeju0kko5','/index.php?option=com_content&view=article&id=1484:ffrm-stavovi-na-rabotniot-sostanok-za-uchestvo-i-dostavuvanje-na-predlozi-za-podgotovka-na-programata-za-finansiska-poddrshka-na-ruralen-razvoj-za-2018-godina&catid=41:nastani&Itemid=74','' )
 14. SHOW TABLES
 15. SELECT template
    FROM jos_templates_menu
    WHERE client_id = 0
    AND (menuid = 0 OR menuid = 74)
    ORDER BY menuid DESC
    LIMIT 0, 1
 16. SELECT id, title, module, POSITION, content, showtitle, control, params
    FROM jos_modules AS m
    LEFT JOIN jos_modules_menu AS mm
    ON mm.moduleid = m.id
    WHERE m.published = 1
    AND m.access <= 0
    AND m.client_id = 0
    AND ( mm.menuid = 74 OR mm.menuid = 0 )
    ORDER BY POSITION, ordering
 17. SELECT *
    FROM jos_banner
    WHERE showBanner = 1
    AND (imptotal = 0 OR impmade < imptotal)
    AND cid = 2
    AND catid = 13
    ORDER BY sticky DESC, ordering
    LIMIT 0, 30
 18. UPDATE jos_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 17
 19. UPDATE jos_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 40
 20. UPDATE jos_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 42
 21. UPDATE jos_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 43
 22. UPDATE jos_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 45
 23. UPDATE jos_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 41
 24. UPDATE jos_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 11
 25. UPDATE jos_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 19
 26. UPDATE jos_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 26
 27. UPDATE jos_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 16
 28. SHOW TABLES

0 legacy барања запишани

  Вчитани се јазичните податоци

  Непреведени знаци дијагностички

  Ништо

  Непреведени знаци дизајнерски

  Ништо