Федерација на фармерите на Република Македонија

 • Моја Земја март: ВИЛИЈАМОВКА ОД БОГДАНЦИ
 • Моја Земја март: КАЛЕМЕЊЕ НА КРАСТАВИЦИ
 • Моја Земја март: АРТИЧОКА - ЗЕЛЕНЧУК НА БОГОВИТЕ
 • Моја Земја март: ЈАГОДИ ВО БУРЕ
 • Моја Земја март: ИСХРАНА НА ТЕЛИЊА

namalenaПретставниците на шведската органиација WE Effect  во организација на ФФРМ заедно со својата членка кооперативата „Еко Илинден“ од Мустафинo реализира посета на фокус групата која постои во оваа коператива и е составена од 10 мали фармери кои со заедничка работа во пет пластеника произведуваат еколошки земјоделски зеленчуци и го произведоа првото слатко од органски моркови. Она што е постигнато како резултат е што фармерите заеднички произведуваат, си помагаат и започнуваат да дејствуваат заеднички во решавање на своите проблеми , се направи и поврзувања со пазарот за продожба и е добиена соодветна едукација за производство, а групата од 10 членови се прошири на 14 и сега има 7 пластеника. Токму оваа активност е дел од проектот кој ФФРМ го имплементира и е подржан од шведската организација We Effect која на глобално ниво работи на имплементирање на активности преку партнерски организации во различни држави кои помагаат на сиромашните луѓе за нивен развој и достоен живот.

AddThis Social Bookmark Button

Слични артикли:


toka ime-09-2017-gusht-web

kalendar 2017 ffrm web

Најдобри во агрокомплексот

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Информации за профилот

Application afterLoad: 0.000 seconds, 0.98 MB
Application afterInitialise: 0.046 seconds, 8.43 MB
Application afterRoute: 0.060 seconds, 9.53 MB
Application afterDispatch: 0.092 seconds, 11.32 MB
Application afterRender: 0.117 seconds, 12.56 MB

Искористеност на меморија

13213944

17 запишани барања

 1. SELECT *
    FROM jos_session
    WHERE session_id = 'mthqo1r33f4a2sprmdpomkpe41'
 2. DELETE
    FROM jos_session
    WHERE ( TIME < '1511297611' )
 3. SELECT *
    FROM jos_session
    WHERE session_id = 'mthqo1r33f4a2sprmdpomkpe41'
 4. INSERT INTO `jos_session` ( `session_id`,`time`,`username`,`gid`,`guest`,`client_id` )
    VALUES ( 'mthqo1r33f4a2sprmdpomkpe41','1511298511','','0','1','0' )
 5. SELECT *
    FROM jos_components
    WHERE parent = 0
 6. SELECT folder AS TYPE, element AS name, params
    FROM jos_plugins
    WHERE published >= 1
    AND access <= 0
    ORDER BY ordering
 7. SELECT name,player_id,ripper_id,postreplace
    FROM jos_avr_tags
 8. SELECT name,player_id,ripper_id,postreplace
    FROM jos_avr_tags
 9. SHOW TABLES
 10. SELECT file_id
    FROM jos_jdownloads_files
    WHERE published = 1
    AND use_timeframe = 1
    AND publish_to != '0000-00-00 00:00:00'
    AND publish_to <= '2017-11-21 21:08:31'
 11. SELECT file_id
    FROM jos_jdownloads_files
    WHERE published = 0
    AND use_timeframe = 1
    AND publish_from != '0000-00-00 00:00:00'
    AND publish_from <= '2017-11-21 21:08:31'
 12. SELECT *
    FROM jos_autotweet_automator
    WHERE id = 'automator'
 13. INSERT INTO `jos_rokuserstats` ( `user_id`,`ip`,`session_id`,`page`,`referrer` )
    VALUES ( '0','54.198.134.32','mthqo1r33f4a2sprmdpomkpe41','/index.php?option=com_content&view=article&id=1476:fokus-grupata-vo-mustafino-posetena-od-we-effect-&catid=41:nastani&Itemid=74','' )
 14. SHOW TABLES
 15. SELECT template
    FROM jos_templates_menu
    WHERE client_id = 0
    AND (menuid = 0 OR menuid = 74)
    ORDER BY menuid DESC
    LIMIT 0, 1
 16. SELECT id, title, module, POSITION, content, showtitle, control, params
    FROM jos_modules AS m
    LEFT JOIN jos_modules_menu AS mm
    ON mm.moduleid = m.id
    WHERE m.published = 1
    AND m.access <= 0
    AND m.client_id = 0
    AND ( mm.menuid = 74 OR mm.menuid = 0 )
    ORDER BY POSITION, ordering
 17. SHOW TABLES

0 legacy барања запишани

  Вчитани се јазичните податоци

  Непреведени знаци дијагностички

  Ништо

  Непреведени знаци дизајнерски

  Ништо