Федерација на фармерите на Република Македонија

 • Моја Земја март: ВИЛИЈАМОВКА ОД БОГДАНЦИ
 • Моја Земја март: КАЛЕМЕЊЕ НА КРАСТАВИЦИ
 • Моја Земја март: АРТИЧОКА - ЗЕЛЕНЧУК НА БОГОВИТЕ
 • Моја Земја март: ЈАГОДИ ВО БУРЕ
 • Моја Земја март: ИСХРАНА НА ТЕЛИЊА
smilkovci

Невремето кое на 06.08.2016 го зафати Скопскиот регион и градот Скопје остави несогледиви последици, човечки жртви, уништени домови, растурени патишта, угинати домашни животни, поплавени земјоделски п [ … ]

trpezno grozje 3

Парвилната берба и складирање на трпезното грозје е една од важните активности на кои земјоделците треба да внимаваат. Токму за правилната берба Федер [ … ]

toka ime

Откупот на земјоделските производи главна тема во регионалното земјодеоско списание Toka Ime, кое бесплатно ФФРМ, ИКЦ, Агринет, Агропука со поддршка н [ … ]

jazlesta koza 4

Сточари од прилепсиот и битолсакиот регион присуствуваа на работилниците „Јазлеста кожа кај говедата“ кои Федерацијата на фармери на Република Македон [ … ]

Naslovna Moja zemja 121 avgust 2016 PRINT 1

Задругарството – решение за откуп, сложни фармери и професионален менаџер – рецепт за успешна задруга, градина од слама, калемење на зеленчук, Би баум [ … ]

pcenica

Жетвата во државата заврши и како што велат земјоделците имаат квалитетен род и добро се одвивала самата жетва без никакви проблеми, а и времето помог [ … ]

slovenija

Претставници на кооперативи од ФФРМ и МАЗЗ реализираа студиска посета во Република Словенија и Хрватска. Целта на посетата е размена на практични иску [ … ]

DSC 0839

Федерација на фармерите на РМ во рамките на Проектот „Институционална поддршка на ФФРМ“, подржана од We Effect формира фокус групи од мали фармери со [ … ]

terra madre

Федерацијата на фармерите на Република Македонија со своја презентација учествуваше на настанот „Терра Мадре Македонија“, каде што ги презентираше акт [ … ]

agrinet

Во организација на Федерацијата на фармерите на Република Македонија невладината организација Агринет од Албанија реализира студиски престој во Македо [ … ]

Повеќе Артикли...

Google Translate

English Bulgarian French German Norwegian Russian Swedish Albanian Turkish

brosura klimatski promeni web-1

studija-za-siromastija web

digiitalnabiblioteka

Пријатели на ФФРМ

mjas

Барај низ сајтот на ФФРМ

2017-05-toka-ime-web

kalendar 2017 ffrm web

Најдобри во агрокомплексот

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Profile Information

Application afterLoad: 0.000 seconds, 0.98 MB
Application afterInitialise: 0.050 seconds, 8.42 MB
Application afterRoute: 0.067 seconds, 9.53 MB
Application afterDispatch: 0.239 seconds, 13.14 MB
Application afterRender: 0.346 seconds, 14.88 MB

Memory Usage

15649560

Queries logged

 1. SELECT *
    FROM jos_session
    WHERE session_id = 'bb73f2qvtcpcfudqt3tphj5e57'
 2. DELETE
    FROM jos_session
    WHERE ( TIME < '1501245743' )
 3. SELECT *
    FROM jos_session
    WHERE session_id = 'bb73f2qvtcpcfudqt3tphj5e57'
 4. INSERT INTO `jos_session` ( `session_id`,`time`,`username`,`gid`,`guest`,`client_id` )
    VALUES ( 'bb73f2qvtcpcfudqt3tphj5e57','1501246643','','0','1','0' )
 5. SELECT *
    FROM jos_components
    WHERE parent = 0
 6. SELECT folder AS TYPE, element AS name, params
    FROM jos_plugins
    WHERE published >= 1
    AND access <= 0
    ORDER BY ordering
 7. SELECT name,player_id,ripper_id,postreplace
    FROM jos_avr_tags
 8. SELECT name,player_id,ripper_id,postreplace
    FROM jos_avr_tags
 9. SHOW TABLES
 10. SELECT file_id
    FROM jos_jdownloads_files
    WHERE published = 1
    AND use_timeframe = 1
    AND publish_to != '0000-00-00 00:00:00'
    AND publish_to <= '2017-07-28 14:57:23'
 11. SELECT file_id
    FROM jos_jdownloads_files
    WHERE published = 0
    AND use_timeframe = 1
    AND publish_from != '0000-00-00 00:00:00'
    AND publish_from <= '2017-07-28 14:57:23'
 12. SELECT *
    FROM jos_autotweet_automator
    WHERE id = 'automator'
 13. INSERT INTO `jos_rokuserstats` ( `user_id`,`ip`,`session_id`,`page`,`referrer` )
    VALUES ( '0','54.92.180.46','bb73f2qvtcpcfudqt3tphj5e57','/index.php?limitstart=90','' )
 14. SHOW TABLES
 15. SELECT template
    FROM jos_templates_menu
    WHERE client_id = 0
    AND (menuid = 0 OR menuid = 1)
    ORDER BY menuid DESC
    LIMIT 0, 1
 16. SELECT a.id, a.title, a.alias, a.title_alias, a.introtext, a.fulltext, a.sectionid, a.state, a.catid, a.created, a.created_by, a.created_by_alias, a.modified, a.modified_by, a.checked_out, a.checked_out_time, a.publish_up, a.publish_down, a.images, a.attribs, a.urls, a.metakey, a.metadesc, a.access, CASE WHEN CHAR_LENGTH(a.alias) THEN CONCAT_WS(':', a.id, a.alias) ELSE a.id END AS slug, CASE WHEN CHAR_LENGTH(cc.alias) THEN CONCAT_WS(":", cc.id, cc.alias) ELSE cc.id END AS catslug, CHAR_LENGTH( a.`fulltext` ) AS readmore, u.name AS author, u.usertype, g.name AS groups, u.email AS author_email, cc.title AS category, s.title AS SECTION, s.ordering AS s_ordering, cc.ordering AS cc_ordering, a.ordering AS a_ordering, f.ordering AS f_ordering
    FROM jos_content AS a
    INNER JOIN jos_content_frontpage AS f
    ON f.content_id = a.id
    LEFT JOIN jos_categories AS cc
    ON cc.id = a.catid
    LEFT JOIN jos_sections AS s
    ON s.id = a.sectionid
    LEFT JOIN jos_users AS u
    ON u.id = a.created_by
    LEFT JOIN jos_groups AS g
    ON a.access = g.id
    WHERE 1
    AND a.state = 1
    AND (( cc.published = 1
    AND s.published = 1 ) OR ( a.catid = 0
    AND a.sectionid = 0 ) )
    AND ( a.publish_up = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_up <= '2017-07-28 12:57:23' )
    AND ( a.publish_down = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_down >= '2017-07-28 12:57:23' )
    ORDER BY  f.ordering
    LIMIT 90, 15
 17. SELECT a.id, a.title, a.alias, a.title_alias, a.introtext, a.fulltext, a.sectionid, a.state, a.catid, a.created, a.created_by, a.created_by_alias, a.modified, a.modified_by, a.checked_out, a.checked_out_time, a.publish_up, a.publish_down, a.images, a.attribs, a.urls, a.metakey, a.metadesc, a.access, CASE WHEN CHAR_LENGTH(a.alias) THEN CONCAT_WS(':', a.id, a.alias) ELSE a.id END AS slug, CASE WHEN CHAR_LENGTH(cc.alias) THEN CONCAT_WS(":", cc.id, cc.alias) ELSE cc.id END AS catslug, CHAR_LENGTH( a.`fulltext` ) AS readmore, u.name AS author, u.usertype, g.name AS groups, u.email AS author_email, cc.title AS category, s.title AS SECTION, s.ordering AS s_ordering, cc.ordering AS cc_ordering, a.ordering AS a_ordering, f.ordering AS f_ordering
    FROM jos_content AS a
    INNER JOIN jos_content_frontpage AS f
    ON f.content_id = a.id
    LEFT JOIN jos_categories AS cc
    ON cc.id = a.catid
    LEFT JOIN jos_sections AS s
    ON s.id = a.sectionid
    LEFT JOIN jos_users AS u
    ON u.id = a.created_by
    LEFT JOIN jos_groups AS g
    ON a.access = g.id
    WHERE 1
    AND a.state = 1
    AND (( cc.published = 1
    AND s.published = 1 ) OR ( a.catid = 0
    AND a.sectionid = 0 ) )
    AND ( a.publish_up = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_up <= '2017-07-28 12:57:23' )
    AND ( a.publish_down = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_down >= '2017-07-28 12:57:23' )
    ORDER BY  f.ordering
 18. SELECT id, title, module, POSITION, content, showtitle, control, params
    FROM jos_modules AS m
    LEFT JOIN jos_modules_menu AS mm
    ON mm.moduleid = m.id
    WHERE m.published = 1
    AND m.access <= 0
    AND m.client_id = 0
    AND ( mm.menuid = 1 OR mm.menuid = 0 )
    ORDER BY POSITION, ordering
 19. SELECT id
    FROM jos_menu
    WHERE link = 'index.php?option=com_jdownloads&view=viewcategories'
    AND published = 1
 20. SHOW FIELDS
    FROM jos_jdownloads_cats
 21. SELECT cat_id
    FROM jos_jdownloads_cats
    WHERE published = 1
    AND (cat_access <= '01' OR cat_group_access IN (9999999))
 22. SELECT *
    FROM jos_jdownloads_files
    WHERE published = 1
    AND cat_id IN (8,9,10,7,3,5,11,12,13,24,23,25,26,32,28,34,36,35,37,39,38,40,41,42,43,45,48,46,49,50,51,54,52,55,56,57,66,58,79,77,70,67,61,60,62,64,65,63,68,71,72,73,74,75,76,78,84,87,88,90,94,89,91,92,93,96,95,97,98,99)
    ORDER BY date_added DESC
    LIMIT 5
 23. SELECT id
    FROM jos_menu
    WHERE link = 'index.php?option=com_jdownloads&view=viewcategory&catid=50'
    AND published = 1
 24. SELECT id
    FROM jos_menu
    WHERE link = 'index.php?option=com_jdownloads&view=viewcategory&catid=51'
    AND published = 1
 25. SELECT id
    FROM jos_menu
    WHERE link = 'index.php?option=com_jdownloads&view=viewcategory&catid=3'
    AND published = 1
 26. SELECT id
    FROM jos_menu
    WHERE link = 'index.php?option=com_jdownloads&view=viewcategory&catid=3'
    AND published = 1
 27. SELECT id
    FROM jos_menu
    WHERE link = 'index.php?option=com_jdownloads&view=viewcategory&catid=99'
    AND published = 1
 28. SELECT *
    FROM jos_ninjarsssyndicator_feeds
    WHERE published = 1
    ORDER BY feed_name
 29. SHOW TABLES

Legacy Queries logged

  Language Files Loaded

  Untranslated Strings Diagnostic

  Ништо

  Untranslated Strings Designer

  Ништо