Федерација на фармерите на Република Македонија

 • Моја Земја март: ВИЛИЈАМОВКА ОД БОГДАНЦИ
 • Моја Земја март: КАЛЕМЕЊЕ НА КРАСТАВИЦИ
 • Моја Земја март: АРТИЧОКА - ЗЕЛЕНЧУК НА БОГОВИТЕ
 • Моја Земја март: ЈАГОДИ ВО БУРЕ
 • Моја Земја март: ИСХРАНА НА ТЕЛИЊА
violeta 2880x1060

„Еколошкото земјоделство е патот на успехот на Виолета“, е насловот на текстот објавен на веб страната на шведката организација WE Effect која што заедно со ФФРМ преку проектот „Институционална подршк [ … ]

rezanje-loze-krupno

Пишува:проф. д-р Климе Белески

Виновата лоза, по паѓањето на листот, од почетокот на ноември се наоѓа во фаза на органско мирување. Оваа фаза завршув [ … ]

lozarii

Федерацијата на фармерите на РМ им го честите Св. Трифун на винарите и лозарите. Токму со овој ден започнува на традиционален начин закројувањата на л [ … ]

saem plovdiv

Федерација на фармери на РМ организира посета на Интернационалниот саем во Пловдив,во периодот од 24-26.02.2017 година, каде што земјоделците ќе можат [ … ]

16652704 1289837394396274 1504698925 n

 

 

50 земјоделци во организација на ФФРМ го посетија земјоделскиот саем, еден од најпознатите и напосетуваните земјоделски саеми на Бал [ … ]

DSC 0485

 

Не постои друг економски модел кој промовира демократија, во теорија и во пракса , како што се задругите

Разговара : Билјана Петровска - Митр [ … ]

detail-91109 640

дипл. инж. Ванчо Захариев

Од оштетувањата на овошните растенија од ниски температури на одгледувачите на овошки најпознати и со кои најчесто во [ … ]

zemjodelski-saem-solun

Регионалниот центар на ФФРМ во битолскиот регион организира посета на земјоделскиот саем во Солун, Грција, кој е наменет за сточарство и механизација. [ … ]

ovci vo sneg

Повеќето видови животни релативно добро ги поднесуваат ниските температури но, при појава на екстремно ниски температури проследени со силен ветер и в [ … ]

Moja zemja dekemvri 2016 WEB Page 01

Здруженото економско работење на земјоделците организирани во земјоделски кооперативи во регионот, новите технологиja Grow Bag системите за одгледувањ [ … ]

Повеќе Артикли...

Google Translate

English Bulgarian French German Norwegian Russian Swedish Albanian Turkish

brosura klimatski promeni web-1

studija-za-siromastija web

digiitalnabiblioteka

Пријатели на ФФРМ

mjas

Барај низ сајтот на ФФРМ

toka ime-09-2017-gusht-web

kalendar 2017 ffrm web

Најдобри во агрокомплексот

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Profile Information

Application afterLoad: 0.000 seconds, 0.98 MB
Application afterInitialise: 0.032 seconds, 8.42 MB
Application afterRoute: 0.045 seconds, 9.53 MB
Application afterDispatch: 0.225 seconds, 13.16 MB
Application afterRender: 0.318 seconds, 14.87 MB

Memory Usage

15632760

Queries logged

 1. SELECT *
    FROM jos_session
    WHERE session_id = 'kfepbnldaknk6ngk0a15gfhkj7'
 2. DELETE
    FROM jos_session
    WHERE ( TIME < '1511297778' )
 3. SELECT *
    FROM jos_session
    WHERE session_id = 'kfepbnldaknk6ngk0a15gfhkj7'
 4. INSERT INTO `jos_session` ( `session_id`,`time`,`username`,`gid`,`guest`,`client_id` )
    VALUES ( 'kfepbnldaknk6ngk0a15gfhkj7','1511298678','','0','1','0' )
 5. SELECT *
    FROM jos_components
    WHERE parent = 0
 6. SELECT folder AS TYPE, element AS name, params
    FROM jos_plugins
    WHERE published >= 1
    AND access <= 0
    ORDER BY ordering
 7. SELECT name,player_id,ripper_id,postreplace
    FROM jos_avr_tags
 8. SELECT name,player_id,ripper_id,postreplace
    FROM jos_avr_tags
 9. SHOW TABLES
 10. SELECT file_id
    FROM jos_jdownloads_files
    WHERE published = 1
    AND use_timeframe = 1
    AND publish_to != '0000-00-00 00:00:00'
    AND publish_to <= '2017-11-21 21:11:18'
 11. SELECT file_id
    FROM jos_jdownloads_files
    WHERE published = 0
    AND use_timeframe = 1
    AND publish_from != '0000-00-00 00:00:00'
    AND publish_from <= '2017-11-21 21:11:18'
 12. SELECT *
    FROM jos_autotweet_automator
    WHERE id = 'automator'
 13. INSERT INTO `jos_rokuserstats` ( `user_id`,`ip`,`session_id`,`page`,`referrer` )
    VALUES ( '0','54.198.134.32','kfepbnldaknk6ngk0a15gfhkj7','/index.php?limitstart=80','' )
 14. SHOW TABLES
 15. SELECT template
    FROM jos_templates_menu
    WHERE client_id = 0
    AND (menuid = 0 OR menuid = 1)
    ORDER BY menuid DESC
    LIMIT 0, 1
 16. SELECT a.id, a.title, a.alias, a.title_alias, a.introtext, a.fulltext, a.sectionid, a.state, a.catid, a.created, a.created_by, a.created_by_alias, a.modified, a.modified_by, a.checked_out, a.checked_out_time, a.publish_up, a.publish_down, a.images, a.attribs, a.urls, a.metakey, a.metadesc, a.access, CASE WHEN CHAR_LENGTH(a.alias) THEN CONCAT_WS(':', a.id, a.alias) ELSE a.id END AS slug, CASE WHEN CHAR_LENGTH(cc.alias) THEN CONCAT_WS(":", cc.id, cc.alias) ELSE cc.id END AS catslug, CHAR_LENGTH( a.`fulltext` ) AS readmore, u.name AS author, u.usertype, g.name AS groups, u.email AS author_email, cc.title AS category, s.title AS SECTION, s.ordering AS s_ordering, cc.ordering AS cc_ordering, a.ordering AS a_ordering, f.ordering AS f_ordering
    FROM jos_content AS a
    INNER JOIN jos_content_frontpage AS f
    ON f.content_id = a.id
    LEFT JOIN jos_categories AS cc
    ON cc.id = a.catid
    LEFT JOIN jos_sections AS s
    ON s.id = a.sectionid
    LEFT JOIN jos_users AS u
    ON u.id = a.created_by
    LEFT JOIN jos_groups AS g
    ON a.access = g.id
    WHERE 1
    AND a.state = 1
    AND (( cc.published = 1
    AND s.published = 1 ) OR ( a.catid = 0
    AND a.sectionid = 0 ) )
    AND ( a.publish_up = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_up <= '2017-11-21 21:11:18' )
    AND ( a.publish_down = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_down >= '2017-11-21 21:11:18' )
    ORDER BY  f.ordering
    LIMIT 80, 15
 17. SELECT a.id, a.title, a.alias, a.title_alias, a.introtext, a.fulltext, a.sectionid, a.state, a.catid, a.created, a.created_by, a.created_by_alias, a.modified, a.modified_by, a.checked_out, a.checked_out_time, a.publish_up, a.publish_down, a.images, a.attribs, a.urls, a.metakey, a.metadesc, a.access, CASE WHEN CHAR_LENGTH(a.alias) THEN CONCAT_WS(':', a.id, a.alias) ELSE a.id END AS slug, CASE WHEN CHAR_LENGTH(cc.alias) THEN CONCAT_WS(":", cc.id, cc.alias) ELSE cc.id END AS catslug, CHAR_LENGTH( a.`fulltext` ) AS readmore, u.name AS author, u.usertype, g.name AS groups, u.email AS author_email, cc.title AS category, s.title AS SECTION, s.ordering AS s_ordering, cc.ordering AS cc_ordering, a.ordering AS a_ordering, f.ordering AS f_ordering
    FROM jos_content AS a
    INNER JOIN jos_content_frontpage AS f
    ON f.content_id = a.id
    LEFT JOIN jos_categories AS cc
    ON cc.id = a.catid
    LEFT JOIN jos_sections AS s
    ON s.id = a.sectionid
    LEFT JOIN jos_users AS u
    ON u.id = a.created_by
    LEFT JOIN jos_groups AS g
    ON a.access = g.id
    WHERE 1
    AND a.state = 1
    AND (( cc.published = 1
    AND s.published = 1 ) OR ( a.catid = 0
    AND a.sectionid = 0 ) )
    AND ( a.publish_up = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_up <= '2017-11-21 21:11:18' )
    AND ( a.publish_down = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_down >= '2017-11-21 21:11:18' )
    ORDER BY  f.ordering
 18. SELECT id, title, module, POSITION, content, showtitle, control, params
    FROM jos_modules AS m
    LEFT JOIN jos_modules_menu AS mm
    ON mm.moduleid = m.id
    WHERE m.published = 1
    AND m.access <= 0
    AND m.client_id = 0
    AND ( mm.menuid = 1 OR mm.menuid = 0 )
    ORDER BY POSITION, ordering
 19. SELECT *
    FROM jos_banner
    WHERE showBanner = 1
    AND (imptotal = 0 OR impmade < imptotal)
    AND cid = 2
    AND catid = 13
    ORDER BY sticky DESC, ordering
    LIMIT 0, 30
 20. UPDATE jos_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 17
 21. UPDATE jos_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 40
 22. UPDATE jos_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 42
 23. UPDATE jos_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 43
 24. UPDATE jos_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 45
 25. UPDATE jos_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 41
 26. UPDATE jos_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 11
 27. UPDATE jos_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 19
 28. UPDATE jos_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 26
 29. UPDATE jos_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 16
 30. SELECT *
    FROM jos_ninjarsssyndicator_feeds
    WHERE published = 1
    ORDER BY feed_name
 31. SHOW TABLES

Legacy Queries logged

  Language Files Loaded

  Untranslated Strings Diagnostic

  Ништо

  Untranslated Strings Designer

  Ништо