Федерација на фармерите на Република Македонија

 • Моја Земја март: ВИЛИЈАМОВКА ОД БОГДАНЦИ
 • Моја Земја март: КАЛЕМЕЊЕ НА КРАСТАВИЦИ
 • Моја Земја март: АРТИЧОКА - ЗЕЛЕНЧУК НА БОГОВИТЕ
 • Моја Земја март: ЈАГОДИ ВО БУРЕ
 • Моја Земја март: ИСХРАНА НА ТЕЛИЊА
Денови наМакедонскиот мед Скопје 2010

Различни видови и производи од мед граѓаните од денес до сабота ќе можат да пробаат и да купат на улица „Македонија“ каде што се одржува манифестацијата „Денови на македонскиот мед“. На 30 штандови [ … ]

Механизација ГПС

Пишува: Николче Трампевски

Веќе подолго време менаџерите на транспортните компании имаат можнст да ги следат” своите камиони преку ГПС системот за [ … ]

Млечни крави

Пишува: Душко Мицовски, ветеринар

Покрај редовната здравствена контрола на говедата, секој ветеринар кога ги посетува фармите со млечни крави е дол [ … ]

Полјоделкство тутун

Пишува: М-р Ромина Кабранова, ФЗНХ Скопје - Катедра за специјално поледелство и тутун

Производството на тутун се одвива во две етапи:

- прои [ … ]

Пчеларката е птица која ги уништува пчелите. Кај нас оваа ретко убава птица е позната под разни имиња. Најпозната е како пчеларка, но и како брегорк [ … ]

Каламење

Пишува: проф. д-р Маријан Кипријановски

Во практиката често се јавува потреба во насадите од јаболка да се врши прекалемување на овошките. Причинит [ … ]

На 30 септември (четврток) со почеток во 10:30 на улица Македонија пред платото на Мајка Тераза традиционално ќе започне Манифестацијата „Денови на ма [ … ]

Во валандовскиот регион наврнале 85 литри, додека во Струмичко 52 литри дожд на метар квадратен, известуваат од Центарот за управување со кризи [ … ]

britanskoto kralsko semesjtvo se korisnici na zemjodelski subvencii

Најголемата лоби група во Европа „Копа-Кожека“ ја информира јавноста  дека остро се противи на одлуката за следната Заедничка земјоде [ … ]
riba na trska

Специфичниот начин на ловење риба со ГРИП, приготвување на рибја чорба, риба на трска. Оваа сето ќе биде презентирано на  25ти септември ( сабо [ … ]

Повеќе Артикли...

Google Translate

English Bulgarian French German Norwegian Russian Swedish Albanian Turkish

brosura klimatski promeni web-1

studija-za-siromastija web

digiitalnabiblioteka

Пријатели на ФФРМ

mjas

Барај низ сајтот на ФФРМ

toka ime-09-2017-gusht-web

kalendar 2017 ffrm web

Најдобри во агрокомплексот

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Profile Information

Application afterLoad: 0.000 seconds, 0.98 MB
Application afterInitialise: 0.035 seconds, 8.42 MB
Application afterRoute: 0.049 seconds, 9.53 MB
Application afterDispatch: 0.116 seconds, 11.14 MB
Application afterRender: 0.685 seconds, 13.07 MB

Memory Usage

13748392

Queries logged

 1. SELECT *
    FROM jos_session
    WHERE session_id = '4q1m4o2vv6s8fnk1bcmrhstqb6'
 2. DELETE
    FROM jos_session
    WHERE ( TIME < '1511290066' )
 3. SELECT *
    FROM jos_session
    WHERE session_id = '4q1m4o2vv6s8fnk1bcmrhstqb6'
 4. INSERT INTO `jos_session` ( `session_id`,`time`,`username`,`gid`,`guest`,`client_id` )
    VALUES ( '4q1m4o2vv6s8fnk1bcmrhstqb6','1511290966','','0','1','0' )
 5. SELECT *
    FROM jos_components
    WHERE parent = 0
 6. SELECT folder AS TYPE, element AS name, params
    FROM jos_plugins
    WHERE published >= 1
    AND access <= 0
    ORDER BY ordering
 7. SELECT name,player_id,ripper_id,postreplace
    FROM jos_avr_tags
 8. SELECT name,player_id,ripper_id,postreplace
    FROM jos_avr_tags
 9. SHOW TABLES
 10. SELECT file_id
    FROM jos_jdownloads_files
    WHERE published = 1
    AND use_timeframe = 1
    AND publish_to != '0000-00-00 00:00:00'
    AND publish_to <= '2017-11-21 19:02:46'
 11. SELECT file_id
    FROM jos_jdownloads_files
    WHERE published = 0
    AND use_timeframe = 1
    AND publish_from != '0000-00-00 00:00:00'
    AND publish_from <= '2017-11-21 19:02:46'
 12. SELECT *
    FROM jos_autotweet_automator
    WHERE id = 'automator'
 13. INSERT INTO `jos_rokuserstats` ( `user_id`,`ip`,`session_id`,`page`,`referrer` )
    VALUES ( '0','54.198.134.32','4q1m4o2vv6s8fnk1bcmrhstqb6','/index.php?limitstart=1270','' )
 14. SHOW TABLES
 15. SELECT template
    FROM jos_templates_menu
    WHERE client_id = 0
    AND (menuid = 0 OR menuid = 1)
    ORDER BY menuid DESC
    LIMIT 0, 1
 16. SELECT id, title, module, POSITION, content, showtitle, control, params
    FROM jos_modules AS m
    LEFT JOIN jos_modules_menu AS mm
    ON mm.moduleid = m.id
    WHERE m.published = 1
    AND m.access <= 0
    AND m.client_id = 0
    AND ( mm.menuid = 1 OR mm.menuid = 0 )
    ORDER BY POSITION, ordering
 17. SELECT *
    FROM jos_banner
    WHERE showBanner = 1
    AND (imptotal = 0 OR impmade < imptotal)
    AND cid = 2
    AND catid = 13
    ORDER BY sticky DESC, ordering
    LIMIT 0, 30
 18. UPDATE jos_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 17
 19. UPDATE jos_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 40
 20. UPDATE jos_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 42
 21. UPDATE jos_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 43
 22. UPDATE jos_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 45
 23. UPDATE jos_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 41
 24. UPDATE jos_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 11
 25. UPDATE jos_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 19
 26. UPDATE jos_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 26
 27. UPDATE jos_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 16
 28. SELECT id
    FROM jos_menu
    WHERE link = 'index.php?option=com_jdownloads&view=viewcategories'
    AND published = 1
 29. SHOW FIELDS
    FROM jos_jdownloads_cats
 30. SELECT cat_id
    FROM jos_jdownloads_cats
    WHERE published = 1
    AND (cat_access <= '01' OR cat_group_access IN (9999999))
 31. SELECT *
    FROM jos_jdownloads_files
    WHERE published = 1
    AND cat_id IN (8,9,10,7,3,5,11,12,13,24,23,25,26,32,28,34,36,35,37,39,38,40,41,42,43,45,48,46,49,50,51,54,52,55,56,57,66,58,79,77,70,67,61,60,62,64,65,63,68,71,72,73,74,75,76,78,84,87,88,90,94,89,91,92,93,96,95,97,98,99)
    ORDER BY date_added DESC
    LIMIT 5
 32. SELECT id
    FROM jos_menu
    WHERE link = 'index.php?option=com_jdownloads&view=viewcategory&catid=50'
    AND published = 1
 33. SELECT id
    FROM jos_menu
    WHERE link = 'index.php?option=com_jdownloads&view=viewcategory&catid=51'
    AND published = 1
 34. SELECT id
    FROM jos_menu
    WHERE link = 'index.php?option=com_jdownloads&view=viewcategory&catid=3'
    AND published = 1
 35. SELECT id
    FROM jos_menu
    WHERE link = 'index.php?option=com_jdownloads&view=viewcategory&catid=3'
    AND published = 1
 36. SELECT id
    FROM jos_menu
    WHERE link = 'index.php?option=com_jdownloads&view=viewcategory&catid=99'
    AND published = 1
 37. SELECT *
    FROM jos_ninjarsssyndicator_feeds
    WHERE published = 1
    ORDER BY feed_name
 38. SHOW TABLES

Legacy Queries logged

  Language Files Loaded

  Untranslated Strings Diagnostic

  Ништо

  Untranslated Strings Designer

  Ништо