Федерација на фармерите на Република Македонија

 • Моја Земја март: ВИЛИЈАМОВКА ОД БОГДАНЦИ
 • Моја Земја март: КАЛЕМЕЊЕ НА КРАСТАВИЦИ
 • Моја Земја март: АРТИЧОКА - ЗЕЛЕНЧУК НА БОГОВИТЕ
 • Моја Земја март: ЈАГОДИ ВО БУРЕ
 • Моја Земја март: ИСХРАНА НА ТЕЛИЊА
20171009 105934

Младите – фармери членови на ФФРМ во понеделникот (09.10.2017) одржа состанок на мрежата на млади фармери на ФФРМ. На состанокот беше истакната потребата од поголемо вклучување на Младите фармери во д [ … ]

20171003 101259 1

Одгледувачи на говеда и овци од повеќе региони, членови на ФФРМ присусвуваа на работилница со наслов: Влијание на климатските промени во сточарството [ … ]

obuki semejno zemjodelstvo

Институт за развој на заедницата (ИРЗ) - Тетово, во рамките на своите програмски активности го спроведува проектот за формирање на Национален комитет [ … ]

mzsv

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство од денеска отвора кол центар наменет за земјоделците, агробизнисмените и сите граѓани, а со [ … ]

thumbnail 1

Мрежата на жени фармери го одржа својот координативен состанок, каде што се разговараше за конретните проблеми и предизвици на руралната жена и следни [ … ]

994112 1435063170104527 671642260226254468 n

 

Практична едукација  за адаптација на новите климатски промени, зголемување на поддршката за младите земјоделци, земјоделските задруги и [ … ]

22008107 1975788459365326 6879164896817019330 n

Федерација на фармерите на РМ заедно со своите членови - овоштари и најголемото здружение за овоштари во Преспа „Благој Котларовски“ со свои штандови [ … ]

depopulation-agenda

Пишува: Благојче Најдовски

Европската Унија во изминатиот период е поплавена од бегалци кои доаѓаат од воените жаришта на блискиот исток Африка и м [ … ]

mzsv

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство денеска до Бирото за судски вештачења,  достави 13.580 барања за проценка на штетите о [ … ]

we effect 2

Претставници на ФФРМ учествуваа на годишниот состанок на партнерите кои се вклучени во Европската програма која се имплементира од страна на шведската [ … ]

Повеќе Артикли...

Google Translate

English Bulgarian French German Norwegian Russian Swedish Albanian Turkish

brosura klimatski promeni web-1

studija-za-siromastija web

digiitalnabiblioteka

Пријатели на ФФРМ

mjas

Барај низ сајтот на ФФРМ

toka ime-09-2017-gusht-web

kalendar 2017 ffrm web

Најдобри во агрокомплексот

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Profile Information

Application afterLoad: 0.000 seconds, 0.98 MB
Application afterInitialise: 0.060 seconds, 8.42 MB
Application afterRoute: 0.077 seconds, 9.53 MB
Application afterDispatch: 0.110 seconds, 11.14 MB
Application afterRender: 0.206 seconds, 12.93 MB

Memory Usage

13606224

Queries logged

 1. SELECT *
    FROM jos_session
    WHERE session_id = 'gja0d16ldba3nqlkf31tdsvdp1'
 2. DELETE
    FROM jos_session
    WHERE ( TIME < '1510992338' )
 3. SELECT *
    FROM jos_session
    WHERE session_id = 'gja0d16ldba3nqlkf31tdsvdp1'
 4. INSERT INTO `jos_session` ( `session_id`,`time`,`username`,`gid`,`guest`,`client_id` )
    VALUES ( 'gja0d16ldba3nqlkf31tdsvdp1','1510993238','','0','1','0' )
 5. SELECT *
    FROM jos_components
    WHERE parent = 0
 6. SELECT folder AS TYPE, element AS name, params
    FROM jos_plugins
    WHERE published >= 1
    AND access <= 0
    ORDER BY ordering
 7. SELECT name,player_id,ripper_id,postreplace
    FROM jos_avr_tags
 8. SELECT name,player_id,ripper_id,postreplace
    FROM jos_avr_tags
 9. SHOW TABLES
 10. SELECT file_id
    FROM jos_jdownloads_files
    WHERE published = 1
    AND use_timeframe = 1
    AND publish_to != '0000-00-00 00:00:00'
    AND publish_to <= '2017-11-18 08:20:38'
 11. SELECT file_id
    FROM jos_jdownloads_files
    WHERE published = 0
    AND use_timeframe = 1
    AND publish_from != '0000-00-00 00:00:00'
    AND publish_from <= '2017-11-18 08:20:38'
 12. SELECT *
    FROM jos_autotweet_automator
    WHERE id = 'automator'
 13. INSERT INTO `jos_rokuserstats` ( `user_id`,`ip`,`session_id`,`page`,`referrer` )
    VALUES ( '0','54.80.157.133','gja0d16ldba3nqlkf31tdsvdp1','/index.php?limitstart=10','' )
 14. SHOW TABLES
 15. SELECT template
    FROM jos_templates_menu
    WHERE client_id = 0
    AND (menuid = 0 OR menuid = 1)
    ORDER BY menuid DESC
    LIMIT 0, 1
 16. SELECT id, title, module, POSITION, content, showtitle, control, params
    FROM jos_modules AS m
    LEFT JOIN jos_modules_menu AS mm
    ON mm.moduleid = m.id
    WHERE m.published = 1
    AND m.access <= 0
    AND m.client_id = 0
    AND ( mm.menuid = 1 OR mm.menuid = 0 )
    ORDER BY POSITION, ordering
 17. SELECT *
    FROM jos_banner
    WHERE showBanner = 1
    AND (imptotal = 0 OR impmade < imptotal)
    AND cid = 2
    AND catid = 13
    ORDER BY sticky DESC, ordering
    LIMIT 0, 30
 18. UPDATE jos_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 17
 19. UPDATE jos_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 40
 20. UPDATE jos_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 42
 21. UPDATE jos_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 43
 22. UPDATE jos_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 45
 23. UPDATE jos_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 41
 24. UPDATE jos_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 11
 25. UPDATE jos_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 19
 26. UPDATE jos_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 26
 27. UPDATE jos_banner
    SET impmade = impmade + 1
    WHERE bid = 16
 28. SELECT *
    FROM jos_ninjarsssyndicator_feeds
    WHERE published = 1
    ORDER BY feed_name
 29. SHOW TABLES

Legacy Queries logged

  Language Files Loaded

  Untranslated Strings Diagnostic

  Ништо

  Untranslated Strings Designer

  Ништо